Palau-solità i Plegamans assumeix la presidència de l'AMERC

Divendres, 22 de setembre de 2023 a les 11:00

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha assumit la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) durant el pròxim any. Creada l’any 2014, l’Associació està formada pels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau‐solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

El proper any l'AMERC celebrarà el seu desè aniversari. La presidència és rotatòria i de caràcter anual. Durant l'assemblea anual de l'associació, celebrada a la Masia Can Cortés de Palau-solità, Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui va fer efectiu el traspàs de la presidència a Oscar Lozano, alcalde de Palau. A l’assemblea,  també es va escollir el nou Comitè Executiu, i van assistir, a més dels presidents sortint i entrant, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; l’alcalde de La Llagosta, Óscar Sierra; l’alcalde de Polinyà, Javier Silva; i l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, a més de regidors i part dels equips tècnics dels sis municipis.

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans i nou president, Oriol Lozano, ha destacat “la vigència dels objectius de l’AMERC i la voluntat de continuar treballant per aconseguir el benefici dels municipis que la conformen”. Per la seva banda, el president sortint, Isidre Pineda, va fer balanç del darrer any i dels projectes i objectius treballats, els quals es resumeixen en “la continuïtat del treball pel desenvolupament econòmic i industrial del territori, però també apostant per la cooperació comercial entre els municipis i la transició energètica del territori per avançar en constitució de comunitats energètiques locals”.

L'AMERC  té com a objectiu potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació dels sis municipis que la conformen, a més dels nous reptes que es plantegen, com la mobilitat sostenible, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. L’AMERC aplega sis municipis amb un territori de 109 km2 amb una població de més de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 33 polígons amb gairebé 3.000 empreses i més de 50.000 llocs de treball.

Darrera actualització: 25.09.2023 | 12:19