Nou Servei comunitari: Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat!

Dijous, 30 de novembre de 2023 a les 14:00

L’estrena dels primers treballs del Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat! ha estat un dels atractius de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Santa Perpètua de Mogoda.

L’IE Santiga ha presentat Les cròniques del Vapor Arañó i el Col·legi Sagrada Família El nostre museu. Ha estat un treball d’investigació sobre el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) que han transformat en un document sonor que podeu escoltar a través del web de Ràdio Santa Perpètua.

Aquest servei comunitari, liderat pel Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), el MTIV i Ràdio Santa Perpètua, ha estat novetat aquest curs i encara resten per realitzar-los l'alumnat dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns, que probablement els dedicaran a explicar el perquè d'aquests noms dels seus centres.

Els dos treballs que podreu escoltar són diferents tractant tots dos sobre el MTIV. L'alumnat va assistir a una visita guiada a la sala permanent del MTIV i a una xerrada del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). D'ambdues van extreure molta informació, però el seu treball ha anat una mica més enllà. Els dos grups han optat per buscar persones que haguessin conegut la fàbrica tèxtil i han entrevistat a la filla d'una treballadora, en un cas, i a una extreballadora en l'altra.

Els estils que han escollit per al seu treball sonor també han estat diferents i són un exemple de les múltiples possibilitats que atorga el mitjà ràdio per oferir uns treballs de qualitat que atreguin i interessin al públic i que siguin també atractius per als alumnes que el realitzen.

El Col·legi Sagrada Família ha editat un podcast divulgatiu sobre el MTIV que sona així

L'IE Santiga ha optat per fer un treball teatralitzat, amb diferents elements originals com la música de guitarra i el recitat de poesia, i efectes sonors. En aquest cas, han explicat més la història de la fàbrica que podeu consultar aquí

Aquests són els dos primers treballs del Servei Comunitari Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat! Abans de finalitzar el curs es faran públics també els que realitzarà l'alumnat de 3r d'ESO dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns.

Darrera actualització: 30.11.2023 | 15:11