Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

Divendres, 22 de març de 2024 a les 13:00

Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació. Tots els grups amb representació al Ple van donar suport al document i van mostrar el seu rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació.

La proposta aprovada mostra el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial o de qualsevol altra mena. La Corporació s'ha sumat així a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, que es va celebrar precisament aquest 21 de març. El regidor de VOX, Santiago Delgado, no va assistir al Ple ni va justificar la seva absència.

La regidora d’Esquerra Laura Oliver va ser l’encarregada de donar lectura a la moció que lamenta que el racisme continua ben present arreu del món i afegeix que hi ha un augment preocupant dels discursos racistes i discriminatoris. Oliver també expressava en la seva lectura l’acord del ple de “compromís a continuar aplicant una visió inclusiva en totes les polítiques municipals".

El Ple, com passa des del mes de gener, va començar amb el protocol de dol de l’Ajuntament de Santa Perpètua. A través d’aquest, es vol deixar palesa la condemna i la lluita contra la violència masclista del municipi a més de visibilitzar aquesta xacra. La pantalla de la Sala de plens reflectia la xifra de 21 dones assassinades fins ara i els assistents al plenari van fer un minut de silenci.

El Ple també va aprovar amb els vots favorables de SPEC, ERC i les abstencions de CS, PP i PSC una modificació de crèdits per valor de 235.614 euros per millorar el crèdit per a l’adquisició d’inversions. La partida dotarà, entre d’altres, la millora de la climatització a l’edifici central de l’Ajuntament així com per al conveni de col·laboració amb Creu Roja per a la distribució d’aliments al municipi per substituir l’actual amb el Cabàs Solidari.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 13:56