L'Ajuntament de Santa Perpètua celebra avui el ple ordinari del mes de març

Dijous, 21 de març de 2024 a les 13:00

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua de Mogoda població lliure de qualsevol discriminació.

La proposta mostra el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial o de qualsevol altra mena. La Corporació se suma aquest 21 de març al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, en record del mateix dia de 1960, quan la policia va disparar contra una manifestació pacífica que protestava per les lleis de l’apartheid a Sud-àfrica i va matar 69 persones.

A la moció, la Corporació ratifica el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat i es compromet a "continuar aplicant una visió inclusiva en totes les polítiques municipals, revisant i modificant si cal aquells plans, festes, normatives, etc. que puguin tenir un biaix discriminatori o racista". Per últim, el Ple afirma que seguirà vetllant de manera activa perquè no es produeixin actes de discriminació en cap servei o equipament de titularitat municipal o que estigui subvencionat amb fons públics.

La proposta municipal assenyala que més de seixanta anys després d’aquella matança el racisme continua ben present arreu del món i afegeix que hi ha un augment preocupant dels discursos racistes i discriminatoris i un cert desacomplexament en aquestes actituds, cosa que és una amenaça per la integritat de les persones, la cohesió social, la democràcia i els Drets Humans, "i per tant ho hem d’abordar des de tots els àmbits, començant pel familiar, el veïnal i el local". La Corporació recorda, segons dades dels Mossos d’Esquadra, que els delictes d’odi amb motivació racial són els més freqüents a Catalunya, després de l’LGBTI-fòbia, però tot i així, es calcula que només el 14% de les víctimes de racisme va denunciar l’incident. Per tant, aquesta situació de discriminació i de violència continua en gran part oculta.

La Corporació Local tractarà en aquesta sessió de març un expedient de modificació de crèdit per valor de 235.614,10 euros. I també una nova numeració que afecta al carrer de Sant Isidre, 29 A.

El Ple començarà a les 19 h i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online i a través del Facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua i el de l'emissora municipal.

Darrera actualització: 21.03.2024 | 13:42