La Junta de Portaveus referma el seu suport a la diversitat sexual i de gènere

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 00:00

La Junta de Portaveus ha fet pública una declaració en relació al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. El text va ser llegit per l'alcaldessa abans del Ple del mes de juny que va tenir lloc telemàticament aquest dijous 25 de juny. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es referma, un cop més, en el seu suport a la diversitat sexual i de gènere, des de la vessant del seu orgull de ser i de mostrar-se al món tal com són.

La declaració subratlla que les persones LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, ja que "el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat, entre d’altres". Els grups municipals SPEC, Republicà, PSC i Cs consideren que, en una situació com l’actual, "és més important que mai vetllar per l’equitat social i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere per corregir discriminacions derivades de la lògica heteropatriarcal". I declaren la seva voluntat de que "el col·lectiu LGTBI visqui lliure de LGTBIfòbies i gaudeixi avui i sempre de la seva dignitat humana i de la llibertat per estimar, sentir i expressar-se com desitgi".

La legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, però 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI i en alguns casos amb la pena de mort. Els grups municipals crítiques que segueix havent intolerància, odi, discriminació i assassinats i que es normalitza el fet que hi hagi persones que es treguin la vida per la seva orientació sexual i identitat de gènere, com l’activista egipcia Sara Hegazy.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà treballant per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El Consistori afirma que es coordinarà amb el món municipalista i les altres administracions per assolir la integració i l'acceptació de les múltiples formes de vida, d’estimar i de ser i que continuarà dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment. "Perquè assolir i integrar la diversitat sexual i de gènere en la població, és sinònim d’obertura i progrés per a tota la societat, ja que els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut en les societats democràtiques", segons declara la Junta de Portaveus.

L'acord de la junta és instar als governs de Generalitat i d'Espanya que facin complir les lleis vigents de vetlla pels drets de la ciutadania en matèria de LGTBI. Per la seva part, la Regidoria d’Igualtat es compromet a continuar fent difusió, sensibilització i fent visibles les campanyes a favor dels drets de les persones LGBTI per a garantir els seus drets i eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i a continuar donant suport i oferint serveis a la ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda que pateixi qualsevol tipus de discriminació.

Declaració de la Junta de Portaveus (pdf)

Darrera actualització: 31.03.2022 | 11:06