La Corporació dona suport unànime al Pla Local de Joventut

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 00:00

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat per unanimitat de manera inicial el Pla Local de Joventut. En aquesta ocasió, el Pla ha estat redactat íntegrament per treballadors municipals i amb un procés participatiu en el qual van prendre part uns 300 joves. El nou Pla Local de Joventut s'ha adaptat a la realitat que ha deixat la pandèmia amb unes problemàtiques agreujades i amb nous escenaris que cal prioritzar per desplegar unes polítiques que treballin en el benestar del col·lectiu adolescent i jove. El document presenta línies de treball amb especial atenció a la franja d'adolescència i amb projectes en els àmbits de l'educació, l'ocupació, la salut, el lleure, la cultura i la participació.

El Pla pretén ser l’eina per concretar, planificar i actuar en aquesta matèria, establint les actuacions que es duran a terme fins al 2023 en els diversos Departaments que donen servei als adolescents i joves i per la consecució dels objectius marcats a cadascuna d’aquestes actuacions, segons va destacar el regidor de Joventut, Marçal Solà.

L'edil va destacar que aquest Pla ha de treballar per aconseguir el benestar dels joves."El Pla local de Joventut no només ens serveix per poder accedir a les subvencions que convoca i atorga la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Serveix també, i sobretot, per poder recollir les prioritats del govern municipal en matèria de joventut i adolescència. Prioritats a partir de les quals impulsar programes i projectes que tinguin com a objectius el benestar d’aquests col·lectius, i partint d’un estudi de les seves necessitats", va indicar.

La Regidoria de Joventut persegueix amb aquest Pla aproximar-se i trobar la complicitat de la joventut i per això, haurà d'estar amatent a les transformacions socials i disposar d’una capacitat alta de reacció per a modular les actuacions i transformar-les al ritme que més s’acosti a la sensibilitat juvenil.

Aquest Pla té la voluntat de desenvolupar polítiques d’acompanyament efectives. Parteix de la idea que no cal que un Servei de Joventut es dediqui a intervenir-hi de forma directa i amb programes propis quan l'Ajuntament ja disposa de departaments especialitzats. La dificultat fonamental és fer-los realment accessibles. Aquest és un dels reptes del nou pla: acompanyar sense paternalismes, oferir sense buscar compensacions, aproximar sense forçar, proposar sense imposar, ser accessible sense ser omnipresent.

Marçal Solà va puntualitzar que el Pla és "una proposta de desenvolupament estratègic de la política de joventut. Explicarem les idees centrals de la seva filosofia de treball, estructurarem i descriurem les actuacions que en constitueixen el cos central, enumerarem els recursos necessaris per a fer-lo possible, proposarem un sistema organitzatiu de mínims que en faci viable l’aplicació, recomanarem sistemes d’avaluació rigorosos i elaborarem una temporització que portarà implícita una priorització i que es basarà en una aplicació progressiva i raonada".

Pròrroga del Pla d'Igualtat

D'altra banda, el Ple ha prorrogat el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025 per fer-lo coincidir amb el Pla LGTBI que actualment s'està elaborant. La causa, segons va explicar la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, és que durant els mesos de pandèmia no s'ha pogut dur a terme les accions previstes i que es vol crear un únic pla futur que englobi el d'Igualtat de gènere amb el LGTBI. El punt va ser aprovat per unanimitat

Un altre punt aprovat per unanimitat del Ple va ser una acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Santa Perpètua i de Palau-Solità i Plegamans. I també es va aprovar un expedient de modificació de crèdits per valor de 124.952,50 euros amb els vots favorables de l'Equip de Govern (SPEC i PSC) i l'abstenció dels grups Republicà i Cs.

 

 

Darrera actualització: 29.03.2022 | 14:23