Es modifica el reglament de les escoles bressol que permet l'ampliació de les adaptacions escolars

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 12:15

El Ple va aprovar per unanimitat la modificació del reglament d’Escoles Bressol Municipals que incorpora aspectes reclamats per la ciutadania i agents socials implicats.

El regidor d’Educació, Pere García, va explicar durant la seva intervenció que s'havia consultat a les direccions de les Bressol i a les famílies a través de les AFA i també a través del web municipal. De les aportacions fetes s’han inclòs al reglament l’habilitació d’un espai de lactància a les escoles i la regulació de les adaptacions a les escoles amb el temps que l’infant necessiti per tal d’estar acompanyat per les seves famílies a l'aula. D'aquesta manera, l’adaptació passa a dir-se familiarització i el temps mínim d’aquest període serà de tres dies. A partir d’aquí, aquelles famílies que ho desitgin i, d'acord amb les educadores del centre, podran ampliar el temps d’acompanyament als infants. L'única aportació feta que ha estat desestimada és la que demanava habilitar un espai per poder deixar la llet materna. El regidor d’Educació, Pere García, ha explicat que l’Ajuntament no es pot responsabilitzar que la llet pugui estar en mal estat. El reglament inclou també una modificació necessària en referència al cobrament de rebuts, que serà d'onze mesos, de setembre a juliol, i no de deu com fins ara.

D’altra banda, un altre punt destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació del Pla especial urbanístic per a la definició dels usos del Castell de Can Taió i que es va aprovar per unanimitat. El Pla determina quatre usos dominants: l’educatiu, el sanitari-assistencial, l’agrícola i el ramader i també d’oficines i serveis. També detalla altres usos compatibles com són els esportius, de lleure i comercial per a productes de jardineria i agraris i el residencial d’acollida. El Pla modifica la qualificació del sòl, que passa de reserva d’equipament general a dotacions comunitàries i reconeix el Castell de Can Taió com a edificació de gran volum que pot ser objecte de gestió compartimentada. El Castell de Can Taió està inclòs al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic del municipi i sotmès al Pla General Municipal d’Ordenació. L’edifici acull dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries.

El Ple també va aprovar definitivament el Reglament de Participació Ciutadana i va donar compte de l'aprovació del Pla Local de Seguretat 2023-2025 en la Junta Local de Seguretat celebrada el 20 d'abril.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 13:30