Els impostos i les taxes municipals s'incrementaran el proper any un 3,1% de mitjana

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00

La majoria d'ordenances i taxes municipals de Santa Perpètua s'incrementaran l'any vinent un 3,1%, un augment equivalent a la pujada de l'IPC del mes d'agost. El Ple de l'Ajuntament així ho ha acordat en la sessió extraordinària celebrada ahir dijous 14 d'octubre a la tarda. L'aprovació inicial de les Ordenances fiscals 2022 va comptar amb el suport dels regidors de l'equip de govern, format per Santa Perpètua en Comú i PSC, i amb el vot contrari dels grups Republicà i de Cs.

La Taxa per la Gestió de Residus no seguirà aquesta mitjana de 3,1% sinó que s'actualitzarà al 10,05%, amb la suma dels recàrrecs que aplica la Generalitat de Catalunya per l'aportació de tones amb un baix nivell de separació de residus i la presència d'impropis. Així al 2022, el rebut pujarà 9,50 euros per domicili i la taxa serà de 104 euros per habitatge.

Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'aplicarà un canvi en el tipus impositiu que passarà del 0,551% al 0,568% i l'increment serà del 3,1%. En canvi, l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica es congela.

D'altra banda, l'actualització de la tarifa de Guals en sòl industrial s'incrementarà una mitjana del 18,50%.

El tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha especificat que el creixement per a les famílies serà per sota del 3% ja que malgrat l'increment de la taxa de residus, l'impost de vehicles es congela i l'augment de l'IBI és moderat, segons va detallar. Sobre la taxa de residus, Adelino Macías va remarcar que tot i l'augment, es manté per sota de la mitjana de localitats veïnes que han de pagar de mitjana 130 euros.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va assegurar que es tracta d'una fiscalitat justa, moderada i adaptada a les circumstàncies i va subratllar que el principal objectiu és mantenir el nivell de qualitat de serveis a la ciutadania i l'escut social. També va assegurar que l'impacte real de l'augment dels tributs serà de poc més del 2% de mitjana.

D'altra banda, el Ple extraordinari també ha aprovat un expedient de modificació de crèdits per valor de 2.122.955,97 euros. Aquests diners es destinaran, entre d'altres, a projectes definits en el Pacte de ciutat aprovat en la sessió plenària del mes de setembre. En concret, ara es destinen 981.850 euros al projecte d'eixos cívics i comercials per a la pacificació del trànsit al municipi, a la comunitat energètica de la pèrgola solar fotovoltaica del carrer de Puig i Cadafalch (500.000 euros) i a les obres i la museïtzació del Vapor (530.000 euros). El punt va comptar amb els vots favorables de Santa Perpètua En Comú i del PSC i amb l'abstenció del grup Republicà i de Cs.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 11:16