El Ple debatrà avui el pressupost municipal de 2024

Dijous, 21 de desembre de 2023 a les 13:00

El pressupost de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per a l’any 2024 ascendirà als 46.217.476,86 euros. La proposta suposa un increment del 2,4 milions respecte el pressupost inicial de l’exercici actual. Per la seva part, l’empresa municipal Mogoda Serveis SAM comptarà amb un pressupost de 5.217.653,38 euros, mentre que el Consistori dota el Consorci urbanístic de Can Filuà, amb 63.900,10 euros.

Aquest serà el punt més destacat de la sessió plenària que tindrà lloc avui a partir de les set de la tarda.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha titllat la proposta per a 2024 de “pressupost municipal valent i just, per continuar transformant la vida de la gent”. La primera edil ha detallat que el pressupost “ens permetrà seguir oferint els serveis municipals de qualitat que any rere any oferim a la ciutadania així com apostar per nous projectes i línies estratègiques a desenvolupar”.

Aquest és el primer pressupost del nou govern municipal sorgit després de les eleccions del 28 de maig. L’alcaldessa ha explicat que la proposta 2024 servirà per “analitzar i plantejar molt bé com es desenvoluparan els nostres projectes de ciutat emmarcats al Pla de Mandat els propers quatre anys, garantint sempre que els recursos econòmics de l’Ajuntament responguin a unes inversions necessàries per garantir la cobertura social, les demandes de la ciutadania i la nostra visió política per continuar fent de Santa Perpètua la ciutat de referència que és”.

L'ordre del dia del Ple de desembre inclou també l'aprovació definitiva de les Ordenances fiscals 2024 i l'aprovació del Pla estratègic de subvencions.

Avui també s'aprovaran canvis en la numeració de diferents carrers del municipi. I, inicialment, la modificació del Reglament regulador de l'autorització i règim d'ús dels horts de titularitat municipal de la Plana del Molí.

Els grups municipals presenten tres mocions al plenari. Una sobre el finançament dels ens locals, acordada per Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Una segona moció sobre la regulació de l’ús dels dispositius mòbils per part del Departament d’Educació. I la tercera i última moció instant al govern de l’Estat la suspensió de les regles fiscals.

El Ple començarà a les 19 h a la Sala de Plens i es podrà seguir per Ràdio SPM al 107.0 FM, online i als facebooks de l'emissora i l'Ajuntament.

Darrera actualització: 21.12.2023 | 14:06