El Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat el Protocol contra les agressions sexistes

Dimecres, 19 de juliol de 2017 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat el Protocol contra les agressions sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn al municipi. Per a la Festa Major de Santa Perpètua es posarà en pràctica per primera vegada aquest protocol, una iniciativa que pretén prevenir i en el cas de que sigui necessari, actuar, davant de possibles situacions d’agressions per raó de gènere i/o orientació afectiu- sexual.

L’objectiu és fer de la igualtat de gènere i de la prevenció de les violències masclistes i heteronormatives uns dels valors fonamentals de les festes.

El nou protocol posa l’accent en la gran força preventiva que té la resposta comunitària i aposta per la creació d’una Comissió d’Agents Preventius. Aquestes persones seran referents per prevenir i acompanyar en el cas que es produeixi una agressió. El Protocol també contempla una formació especifica per a les persones que formin part d’aquesta comissió per tal d’identificar les violències i compartir criteris i eines per l’actuació.

Aquest protocol ha estat desenvolupat conjuntament per les regidories de Cultura, Igualtat i Joventut i entitats locals, partits polítics i ciutadans a títol individual. És el resultat de la suma i la convicció per eradicar totes les agressions i conductes violentes que puguin esdevenir dins del marc de l´oci nocturn al municipi de Santa Perpètua, segons s’explica a la presentació del document. La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, va destacar “la implicació” de diverses regidories, partits polítics, col·lectius i entitats locals i va recordar que el Ple de l’Ajuntament celebrat al mes de febrer d’aquest any ja va aprovar la creació d’aquesta eina amb la intenció de començar-la a executar a la Festa Major d’estiu 2017.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va agrair el treball de les persones que han fet possible aquest protocol i va demanar “la complicitat” de la societat per eradicar aquestes conductes.

Durant els concerts de Festa Major s’emetran falques declarant les festes com a territori lliure d’agressions sexistes i heteronormatives. A més, es llegirà un manifest informatiu al començament i a la meitat de les actuacions cada nit, sobre els valors fonamentals de les festes i la prevenció de violències i actituds masclistes. A més, és llegirà un segon manifest de caràcter pedagògic, en el cas de que hagin més de 5 agressions i /o alguna expulsió. Es crearà un registre per poder portar a terme aquesta tasca, que també servirà en el futur per fer un estudi valoratiu i comparatiu.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:49