El Ple condemna les accions bèl·liques de Rússia contra Ucraïna

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 00:00

El Ple del mes de febrer va començar amb una declaració institucional de la Junta de portaveus sobre l’agressió de Rússia a Ucraïna. En aquesta declaració, la Junta de Portaveus lamenta i condemna les accions bèl·liques de Rússia contra el territori d’Ucraïna en la matinada d'aquest 24 de febrer. Aquesta agressió, segons expressa la Declaració, suposa una violació del Dret Internacional, té greus conseqüències a escala regional i global, i ha de comportar l’assumpció de responsabilitats per part dels seus promotors.

La Junta de Portaveus també mostra la seva solidaritat amb la població civil que pateix l’impacte de la guerra i es va posicionar, un cop més, a favor de la resolució pacífica de conflictes. La Declaració, que va estar llegida per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, reclama la fi de les hostilitats amb el replegament de les tropes russes a les fronteres internacionalment reconegudes, i el retorn a la via de la negociació i de la diplomàcia.

A través de la Declaració, la Junta de Portaveus, va donar el seu suport a la posició de la Unió Europea en aquest conflicte i va mostrar la seva solidaritat amb els socis i amb el conjunt de les democràcies.

Declaració per a la commemoració del 8M

La Junta de Portaveus va fer una segona Declaració Institucional en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquesta és una jornada que expressa la lluita de milions de dones arreu del món i destaca com el conjunt de dones de les classes populars han estat les que històricament han mantingut viva la flama de la dignitat i la lluita contra l’explotació laboral i patriarcal. A través d’aquesta Declaració l’Ajuntament, entre d’altres, es compromet a posar totes les eines de què disposa al servei de la defensa dels drets de les dones i lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència. El Consistori també aplicarà la perspectiva de gènere en totes les actuacions que faci.

Un altre dels compromisos de la Declaració és la de continuar treballant per l'eradicació de la discriminació i l’assetjament sexual en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci amb els Plans d’Igualtat i Protocols de prevenció i abordatge de l’assetjament.  

El Ple de la Corporació també va aprovar definitivament el pressupost general de 2022 que ascendeix a 36,7 milions d'euros tot desestimant l’al·legació feta per la CUP per, segons va expressat el regidor de d’Economia, Finances i Patrimoni, Adelino Macías, no estar dins del marc de les al·legacions als pressupostos. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú, Partit dels Socialistes de Catalunya i el vot contrari de Ciutadans i Esquerra.

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les retribucions per a l’exercici 2022 de l’Ajuntament aplicant l'PC. A més, la Corporació també va aprovar per unanimitat l’actualització de les tarifes d’autotaxi per a l’exercici 2022. Aquesta proposta es va fer a través del col·lectiu de taxistes de Santa Perpètua i s’ajusta a la proposta de la comissió de preus. L’arrodoniment serà del 2,8%.  

Proposició sobre els animals de companyia

El Ple de la Corporació també va aprovar una proposició per adaptar la normativa municipal de Santa Perpètua a la nova llei de benestar animal. La proposició sorgeix arrel que al mes de desembre s’aprovés al Congrés dels diputats una modificació del Codi Civil sobre el règim jurídic dels animals, que els incorporava com a membres de les famílies i els dota d’estatut jurídic diferent als dels béns material, considerant-los éssers vius amb sensibilitat.

 

 

Darrera actualització: 25.02.2022 | 12:13