El Ple canviarà el nom del parc Municipal a parc de Pere Bufí i Pérez

Dijous, 29 de febrer de 2024 a les 10:00

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde de l’actual democràcia a Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta proposta de canvi de nomenclàtor és un dels punts destacats de l'ordre del dia de la sessió plenària que celebra aquest 29 de febrer la Corporació Local.

L'11 d’octubre de 2023 moria Pere Bufí i Pérez, qui fou alcalde de Santa Perpètua des de 1979 al 2002. Bufí va ser el primer alcalde després de la transició i de la restauració de la democràcia com a cap de llista del PSUC el 19 d’abril de 1979. Va revalidar l’alcaldia, sota les sigles del PCC i d’ICV a les successives eleccions municipals, va guanyar sis comeses electorals, quatre d’elles per majoria absoluta, fins que al juny de 2002 va deixar el càrrec. Durant 23 anys va liderar la transformació de Santa Perpètua.

Altre punt de l'ordre del dia serà una modificació de crèdit per un import de 122.000 euros. D'aquest destaquen 33.000 euros per al Projecte de control de la qualitat de l’aire de forma continuada que es farà en conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Corporació també debatrà quatre mocions. Els grups municipals d'SPEC, ERC, PSC, PP i CS donaran suport a la declaració de la Coordinadora catalana d’ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí, en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica, a proposta de Diàspora Sahrauí Catalana (DISACAT) i de l'ONGD SPSolidària. Tots els grups també presenten una moció en contra el narcotràfic i de suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat. La Corporació condemnarà de manera rotunda l'assassinat dels dos guàrdies civils el 9 de febrer passat a Barbate.

Els grups d'SPEC,ERC, PSC i PP també presenten una moció de suport a la pagesia i SPEC, ERC i PSC presenten la moció de suport al Municipalisme Català per la Pau que demana un alto al foc a Gaza, consensuat en el marc del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La sessió plenària començarà a les 19 hores i es retransmetrà per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online i els canals de Facebook de l’Ajuntament i Ràdio Santa Perpètua.

Darrera actualització: 29.02.2024 | 10:10