El Ple aprovarà a la sessió d'avui una modificació de crèdit de més de quatre milions d'euros

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 09:00

El Ple de la Corporació Local tractarà avui set punts en l'ordre del dia entre els quals destaca un expedient de modificació de crèdit per valor de 4,3 milions d'euros.

També es tractarà sobre les operacions de delimitació entre els termes municipals de Santa Perpètua i La Llagosta. Al ple de l'abril es van aprovar els límits amb Mollet. Un altre punt de l'ordre del dia serà l'aprovació de les festes locals de 2023 que seran el 7 de març i el 4 de setembre.

Els grups municipals també presenten tres proposicions a l'aprovació del ple. Una està presentada pels grups municipals de SPEC, Republicà i PSC a la Proposició de Llei, sobre l’ús de la llengua i l’aprenentatge de les llengües oficials a l’ensenyament no universitari, acordada pels grups parlamentaris del PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem. La llei declara el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge del sistema educatiu i la d'ús normal en l'acollida de l'alumnat nouvingut. Però també afegeix que l'ensenyament i l'ús curricular i educatiu del català i del castellà han d'estar garantits i tenir una presència adequada en els currículums i en els projectes educatius per tal que tot l'alumnat assoleixi el domini oral i escrit de les dues llengües oficials al final de l'educació obligatòria.

La segona és sobre l’ús del programa espia de vigilància Pegasus i altres programes equivalents que presenten SPEC i Republicà. La proposició condemna l’espionatge polític "que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals" i manifesta el suport i la solidaritat a totes les persones que fins a dia d’avui se sap que han patit aquest espionatge polític a través del programa de vigilància Pegasos. També insta el Congrés dels Diputats a crear una comissió d’investigació i a delimitar les responsabilitats.

La tercera proposició que presenten tots els grups municipals demana modificar els criteris de reglamentació de la FIFA, la Federació Espanyola de Futbol i la Federació Catalana de Futbol, per afavorir la pràctica esportiva dels menors estrangers no acompanyats, ajustant-se al respecte als drets dels infants.

La sessió plenària, que es celebrarà a la Sala de Plens a partir de les set de la tarda, serà retransmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM on line per radio.staperpetua.org i a través del Facebook de l'Ajuntament i de la Ràdio.

Darrera actualització: 26.05.2022 | 12:50