El Ple aprova noves mesures en el marc del Pla de xoc de lluita contra l'impacte del coronavirus

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

El Ple del mes de maig va aprovar per unanimitat tres punts que fan referència al Pla de Xoc per lluitar contra els efectes del coronavirus aprovat la setmana passada. Una modificació de crèdits per fer front a aquest Pla per valor de 275.916,70 euros, una modificació del Pla estratègic de subvencions per crear dues aplicacions pressupostàries dotades inicialment amb 40.000 euros cadascuna dedicades a subvencionar al comerç local i a la rehabilitació d'habitatges i la tercera va ser la suspensió de la taxa de l'ordenança municipal per l'ocupació de la via pública pel que fa a terrasses de bars i restaurants fins a data 30 de setembre.

El primer tinent d'Alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar al Ple que es tractava de reordenar el pressupost municipal de 2020 per donar prioritat als aspectes aprovats al Pla de Xoc i que aquesta modificació representava el 52% del total del pla. Sobre la modificació transitòria de la taxa d'ocupació de la via pública per part de terrasses de restauradors, el primer tinent d'alcaldia va subratllar que no es cobra les dels mesos que s'han vist obligats a tancar per la pandèmia i que tampoc caldrà que ho facin fins al 30 de setembre.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que el Pla de Xoc és un document viu i que ara mateix vivim en una situació d'incertesa.

Liquidació del pressupost

Altres punts de l'ordre del dia del Ple de maig va ser el donar compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2019 que es va tancar amb gairebé 1,5 milions d'euros de superàvit. Adelino Macías, va explicar que, segons el decret de l'estat d'alarma un 20% d'aquesta quantitat es podria dedicar a despesa de caire social motivada per la situació creada per la pandèmia de la Covid-19.

Programa d'inversions

El Ple ordinari del mes de maig va aprovar una modificació de crèdits per augmentar els pressupostos dels tres projectes del programa d'Inversions Financerament Sostenibles. Finalment aquest programa tindrà una inversió de 983.676 euros.

El projecte de major inversió és el de substitució de lluminària en l'enllumenat públic per tecnologia led, amb un import inicial de 821.972,46 euros. En el moment d'executar-lo, s'han descobert més punts de llums dels inventariats, uns 1.950, que necessiten de més pressupost per fer la conversió total, com va explicar el primer tinent d'Alcaldia, Adelino Macías.

També necessitarà més pressupost la instal·lació de la pèrgola solar fotovoltaica en les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics ja que per millorar-ne l'eficiència els punts de recàrrega actuals de l'aparcament de la Granja Soldevila es canviaran de lloc per col·locar-ne també la pèrgola. Aquest és un projecte liderat per la Regidoria de Desenvolupament Local en el que ha participat l'Institut Estela Ibèrica i l'Escola Industrial de Sabadell i compta amb la col·laboració del Gremi de la Fusta i Moble. Adelino Macías va explicar al Ple que aquest canvi encaria el projecte uns 10.000 euros.

I també necessitarà uns 15.000 euros més la instal·lació de l'illa energètica d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica a l'Escola Bernat de Mogoda que tindrà una potència de 20Kw i generarà el 40% del consum elèctric de l’escola. En aquest cas, degut a la caiguda de part de la cornisa de l'edifici es va veure necessari redactar un certificat de solidesa de la coberta que va demostrar que eren necessaris uns canvis de disseny per subjectar l'estructura fotovoltaica, segons va explicar el primer tinent d'alcaldia.

La sessió plenària del mes de maig va ser virtual i es va poder seguir pels mitjans habituals i per primera vegada a través del facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua, estrenat aquesta setmana.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 19:20