El Ple aprova la nova organització municipal i les retribucions dels càrrecs electes, directius i eventuals

Divendres, 5 de juliol de 2019 a les 00:00

L'organització municipal i les retribucions dels càrrecs electes, directius i eventuals van centrar el debat del primer Ple del mandat 2019-2023 que es va celebrar aquest dijous 4 de juliol. Tots els punts es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern format per Santa Perpètua en Comú (SPMEC) i PSC i el vot contrari del grup republicà (ERC). Ciutadans va votar en contra de l'acord de indemnitzacions i retribucions del càrrecs electes i del personal eventual i es va abstenir en l'acord sobre creació i retribucions del personal directiu.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va afirmar que els decrets i els acords aprovats durant la sessió "representen les eines necessàries per desenvolupar i executar l'ambiciós pla de mandat que han acordat SPMEC i PSC" i va recordar que el Pla, que consta de 100 propostes i iniciatives, té per objectiu que "seguir millorant la vida de la gent, les infraestructures i equipaments, la creació d’ocupació i d’activitat econòmica, la protecció del clima i del medi ambient. I, tot això, per seguir avançant i guanyant prestigi i centralitat al territori amb les persones com a centre de l’acció del govern municipal”.

Durant la sessió també es va donar a conèixer el nou cartipàs municipal, distribuït en tres grans àrees: Presidència i Serveis Generals; Territori i Desenvolupament Local; i Ciutadania i Serveis a les Persones.

El portaveu de SPMEC, Adelino Macías, va destacar que l'organització municipal s'estructura per implementar el cinc eixos estratègics del pla de mandat: Un ajuntament rigorós, responsable i transparent; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics; ; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; la modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament. Sobre la proposta dels sous del govern municipal i personal directiu i eventual va afirmar que suposa un estalvi net de 71.000 euros en relació a l'anterior mandat. Macías va apuntar que el Consistori perpetuenc dedica a òrgans de govern i personal eventual i directiu l'1,95% del pressupost consolidat i el 2,68% de la despesa corrent ordinària, percentatges més baixos que a la majoria de Corporacions, segons va assenyalar.

El primer tinent d'Alcaldia va tancar el seu discurs agraint a Pepe Sánchez, que s'ha jubilat els darrers dies, la seva tasca i dedicació per Santa Perpètua durant més de 30 anys com a regidor i assessor. L'alcaldessa també es va afegir a l'agraïment. “Deixes empremta al nostre municipi i et desitgem molta sort en aquesta nova etapa", va declarar la primera edil.

El portaveu del PSC, Pere Garcia, va afirmar que l'organització municipal es crea per donar resposta al Pla de mandat i per posar l'administració al servei de les persones. L'edil va destacar que és la suma de dos projectes, el de SPMEC i el del PSC, dos projectes prioritàriament socials.

Vuit membres de la Corporació tindran dedicació exclusiva: l'alcaldessa, Isabel Garcia amb una retribució bruta anual de 57.000 euros, i els tinents d'Alcaldia Pere Garcia (45.500 euros), Olga Valenzuela (43.000), Marçal Solà (43.000) i Sergi Hernández (41.000) i les regidores Neus Garcia i Ana Bajo amb un sou brut anual de 40.000 euros cadascuna i Sandra Gómez amb un sou de 30.000.

Amb dedicació parcial figuren al 50% de la jornada els tinents d'Alcaldia Adelino Macías (29.500 euros) i Jordi Navarro (27.000) i els regidors Julio Pérez (26.000), Antonio Egea (22.000) i Joan Martínez (22.000).

A més, els regidors sense dedicació exclusiva ni parcial, en aquest cas només els de l'oposició, rebran en concepte d'assistència a sessions del Ple una indemnització de 560,42 euros per sessió fins un màxim d’onze plens ordinaris i un Ple extraordinari a l’any. Els portaveus dels grups municipals rebran per l'assistència a juntes que es convoquin en ocasió de convocatòria de Ple 405,22 euros per sessió. També es va acordar assignar als grups municipals una aportació de 216,48 euros mensuals per grup i altres 216,48 euros mensuals per cada regidor.

La Corporació crea els càrrecs de personal eventual d'Assessor d’Alcaldia i d'Assessor/a de la Presidència de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones i de la Regidoria de Medi Ambient amb un sou brut anual de 42.224,84 euros cadascú i suprimeix els càrrecs de cap de Gabinet d'Alcaldia, coordinador de programes estratègics i coordinador/a de Via Pública, Seguretat, Mobilitat i director/a de Benestar Social i Atenció a les Persones.

El Ple també va acordar la creació dels càrrecs de direcció del Servei de Recursos Humans i Organització amb un sou de 58.000 euros bruts a l'any; direcció de l’Àrea de Presidència i Serveis Generals, amb 68.800 euros; director/a de l’Àrea de Territori i Desenvolupament Local, amb un sou de 64.400 euros bruts anuals; i director/a de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones, amb 60.000 euros.

Les sessions ordinàries del Ple seran l'últim dijous de mes a partir de les 19 hores, a excepció de l'agost, mentre que les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local tindran lloc els dimarts a tres quarts de deu del matí a excepció també del mes d'agost.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:56