El Ple aprova el pressupost municipal per al 2022 que ascendeix a 36,7 milions d'euros

Divendres, 24 de desembre de 2021 a les 00:00

El Ple de la Corporació va aprovar el pressupost municipal per al 2022 que ascendeix a 36,7 milions d'euros durant la sessió celebrada aquest dijous 23 de desembre. La proposta va rebre el suport de l'equip de govern (Santa Perpètua en Comú i PSC) i el vot en contra dels grups de l'oposició (Republicà i Ciutadans). La xifra suposa un increment de 3,9 milions d'euros en relació al pressupost inicial de 2021. L'empresa municipal Mogoda Serveis compta amb 4,7 milions d'euros, uns 300.000 euros més que aquest any, i al Consorci de Can Filuà s'hi destinen 67.000 euros, pràcticament igual que enguany.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia va afirmar que els principals objectius del pressupost són "fer front a la crisi de la Covid-19 sense deixar ningú enrere, sumar sinergies per la recuperació econòmica, social i ambiental en la que ens trobem i seguir construint la Santa Perpètua del futur" i va afirmar que "la nostra prioritat principal és mantenir les polítiques d'escut social per atendre la ciutadania. La primera edil va recordar que els gairebé 37 milions d'euros de pressupost es venen a sumar els 9 milions d'euros del Pla d'Inversions i que compta amb "diversos aliats:l'execució del Pla Plurianual d'Inversions, incloses les propostes aprovades dins del Pacte de Ciutat, els pressupostos de la Generalitat i d'Espanya, i els fonts europeus que ens puguin arribar". L'alcaldessa va destacar que és un pressupost que "consolida l'aposta per la cohesió social de Santa Perpètua i la prestació de serveis públics de qualitat" però va expressar que les finances municipals tenen dues incògnites importants: l'efecte de la reforma de l'Impost de la Plusvàlua sobre els ingressos municipals i com afectarà l'IPC que al novembre era ja del 5,6%. Isabel Garcia també va enumerar les prioritats més destacades del pressupost com la lluita contra les desigualtats; la lluita per la igualtat entre les persones, posant l'èmfasi en l'erradicació de les violències masclistes; la promoció de la creació d'ocupació i riquesa per a tothom, impulsant l'estratègia del vehicle elèctric, la logística i la indústria 4.0; la lluita contra el canvi climàtic; avançar en l'accessibilitat ampliant les àrees de plataforma única per donar prioritat al vianant i la redacció d'un nou Pla de Mobilitat que impulsi la sostenibilitat; i seguir modernitzant l'Ajuntament.

Durant la presentació del pressupost, el primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda, Adelino Macías, va destacar que el 34% del pressupost es destina a despesa social; el 30,5% a Territori, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local; i el 35,5% a Serveis Centrals. També va informar que la plantilla de l'Ajuntament era gairebé de 500 treballadors; 400 a l'Ajuntament i 100 a l'empresa municipal Mogoda Serveis.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 17:50