Declaració institucional de la junta de Portaveus pel Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest divendres és el Dia Internacional per l'eradicació de la violència de gènere

La lectura d’una declaració institucional de la junta de Portaveus en relació al Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista va obrir ahir dijous 24 de novembre la sessió plenària ordinària. La declaració, que va ser llegida per l’alcaldessa de Santa Perpètua expressava el treball que cal fer "per tal que totes les polítiques públiques tinguin perspectiva de gènere i feminista perquè no ens podem permetre parlar d’igualtat en una societat que manté una estructura que perpètua i reprodueix la violència". La Declaració també posava de manifest la voluntat de l’Ajuntament a fer polítiques prioritàries i transversal per combatre les violències masclistes i de continuar desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència de gènere des dels àmbits educatiu, cultural, festiu, laboral, d'incentivació de l'associacionisme de les dones, sanitari, d'assistència social i tenir-ho com a criteri transversal en qualsevol activitat municipal. 

Els insuficients recursos i  actuacions públiques per protegir les víctimes de la violència de gènere i la petició de la Declaració de considerar la violència de gènere un tema d'Estat van ser punts que el document contempla.  

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional per l'eradicació de la violència masclista i a Santa Perpètua tindran lloc diversos actes que s'iniciaran a partir de les 17.30 hores a la plaça del 8 de març. 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 11:23