Cinc regidors s'acomiaden al darrer ple ordinari del mandat

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 12:00

Durant el torn de precs i preguntes, alguns edils van aprofitat per acomiadar-se perquè no repetiran com a electes degut al número que ocupen a les llistes del seu partit o bé perquè no en formen part.

Ha estat el cas de la regidora i portaveu del grup municipal Republicà, Montse Vinyallonga. En la seva intervenció, Vinyallonga, va expressar que havia arribat el moment de deixar la vida política. Montse Vinyallonga és regidora de l’Ajuntament des de l’any 2015. “He estat vuit anys a l’Ajuntament” va indicar “i no sóc la mateixa dona que va entrar. He aprés moltíssim i he intentat donar molt”. Per a Vinyallonga poder ser càrrec electe li ha permès conèixer realitats, problemàtiques i felicitats de la ciutadania de Santa Perpètua. La regidora també va donar les gràcies als treballadors públics de l’Ajuntament per la seva ajuda. Montse Vinyallonga, que no anirà a les llistes d’ERC en les eleccions del 28 de maig, va acabar amb una frase de l’artista Nina Simone perquè, va dir, reflecteix els seus sentiments davant el seu comiat: “El pitjor dels perjudicis és que a l'hora que et sents ferida i enfadada i tota la resta alimenta els dubtes sobre tu mateixa comences a pensar que potser no ets prou bona”.

Per la seva part, el regidor d’ERC, Pol Altayó, que ha estat onze anys com a edil i dues vegades cap de llista de la formació, es va mostrar emocionat en el seu comiat. Altayó va parlar “d’actituds i posicionaments que han dificultat les relacions personals” i que això “ha dificultat les relacions en el plenari aquests darrers anys”. Tot i això Pol Altayó va manifestar endur-se'n una motxilla carregada d’experiències i coneixements i va indicar que “fer d’electe ha estat un plaer. Treballar pel present i futur de Santa Perpètua és el millor que li pot passar a una persona que vol millorar la seva societat". Altayó ocupa el número 16 a la llista d’ERC per a les properes eleccions municipals.

La intervenció de la regidora d’Esquerra, Naara Fernández, va ser la més inesperada i sorprenent. Fernández va iniciar el seu discurs confessant que, com a bona mil·lennista va fer servir la intel·ligència artificial per endreçar les idees de la seva intervenció. Fernández va reconèixer que “el xat GPT m’ha ajudat més que alguns dels meus companys de viatge”. Per a Naara Fernández haver tingut la oportunitat de ser regidora l’ha fet sentir molt afortunada i va voler recordar que "aquesta cadira requereix una gran responsabilitat perquè les decisions que s’hi prenen afecten a tota la ciutadania”. Fernández va definir la política com a una eina per millorar la vida de les persones.

Jordi Umbert, també d’ERC, i vuit anys regidor a l’Ajuntament va fer la intervenció de comiat més breu i, desprès d’agrair al seu grup l’experiència compartida, va manifestar voler que el proper consistori atengui com a prioritat l’emergència climàtica. Umbert ocupa el número 20 a les llistes d’ERC.     

Especialment emocionada ha estat també en el seu comiat Neus Garcia, de Santa Perpètua en Comú, que, després de vint anys com a regidora, va indicar "haver viscut una experiència molt enriquidora”. Neus Garcia va expressar que aquests anys com a regidora tanquen “una etapa molt important que m’ha permès conèixer el nostre municipi i treballar al servei de tota la ciutadania”. Neus Garcia ha estat regidora d’Educació (2003), Tinença d’Alcaldia de l’Àrea de Foment local i Relacions Ciutadanes, regidora d’Educació, Cultura i Gent Gran (2011), Tinença d’Alcaldia de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, regidora de Sostenibilitat i Serveis Urbans, Habitatge, Medi Ambient i Gent Gran (2015) i Regidora d’Obres i Manteniments; Mobilitat i transport, Comerç, Solidaritat i Cooperació (2019). L’alcaldessa de Santa Perpètua també va prendre la paraula per agrair als regidors i regidores que s’acomiaden i aquells que no ho van fer, però que no hi seran la propera legislatura “la seva implicació al llarg del temps en què han ocupat el càrrec”. Garcia va destacar la pandèmia com a un dels fets destacats del mandat i va declarar que “govern i oposició vam treballar conjuntament i de valent per resoldre els problemes de la ciutadania”.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 13:49