L'Ajuntament anima a la ciutadania a participar a la manifestació pel clima d'aquesta tarda a Barcelona

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua dona suport a la Vaga del clima, convocada per a aquest divendres 27 de setembre i ha fet una crida a la ciutadania a afegir-se a la mobilització per tal que la participació a l’acte central d'aquesta tarda a Barcelona per tal que sigui multitudinària i la repercussió d’aquesta iniciativa sigui la més gran possible, segons ha detallat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. La gran manifestació pel canvi climàtic a Barcelona s'iniciarà a les 18 hores als Jardinets de Gràcia d'on sortirà la marxa que arribarà fins a la plaça de Catalunya.

El Consistori va aprovar per unanimitat una proposició de suport a la vaga durant la sessió plenària celebrada ahir dijous 26 de setembre. El document dona suport a les jornades de mobilitzacions pel clima convocades per més de 100 col·lectius, que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle. L'Ajuntament també es compromet a continuar promovent sistemes de recollida selectiva; a desenvolupar estratègies i propostes orientades a millorar i incrementar els espais verds al municipi; fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica dels edificis municipals i posar a disposició localitzacions per facilitar el desenvolupament d’energies alternatives; promoure la mobilitat sostenible, fomentant el transport públic i millorant els carrils bici; i augmentar el nombre d’equipaments amb el subministrament elèctric contractat a cooperatives d’energia verda. La proposició també exigeix al govern espanyol els compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre clima i energia i insta a un consens d'un Pacte d'Estat per l'Energia i la Indústria, que consolidi les bases per a una descarbonització de l’economia que no comprometi ni la seguretat de subministrament ni la competitivitat econòmica.

Per la seva part, Vaga pel Clima SPM també anima a la ciutadania a participar a la manifestació convocada a Barcelona aquest divendres 27 de setembre i per això ha anunciat que es trobaran a les 17 hores a l’estació de tren de la Llagosta per anar plegats. Infants i joves van encapçalar van encapçarlar ahir dijous 26 la marxa pel clima convocada per aquest col·lectiu. La manifestació sota el lema Emergència climàtica era una de les accions organitzades per la setmana del clima, que va començar dilluns i culminarà avui amb la gran mobilització a Barcelona.

Unes dues-centes persones es van congregar al municipi i van recòrrer els carrers de la ciutat amb crits com 'Sí a la lluita ecologista', 'No hi ha planeta B' o 'No a la contaminació'. La marxa va començar al passeig de la Florida al costat del parc Central i es va desenvolupar per l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala, la Rambla i la plaça de la Vila.

En finalitzar el recorregut una membre del col·lectiu Vaga pel clima SPM, Mireia Alegre, va de donar lectura a un manifest que va començar amb el discurs que la jove sueca Greta Thumberg, impulsora dels Fridays for Future, va fer a la Cimera pel clima a la seu de Nacions Unides. En el seu discurs critica la inacció política davant les conseqüències del canvi climàtic. El manifest criticava el sistema consumista il·limitat que prioritza el benefici econòmic a preservar la vida. "Ens han fet creure que el deteriorament ambiental és el preu que s'ha de pagar per viure en la societat del benestar però això s'ha demostrat fals perquè a la societat del benestar no hi cap tothom. Per a què unes quantes en puguin gaudir s'han oprimit a les persones més vulnerables, s'han construit fronteres que deixen passar recursos naturals però no a les persones i, ja n'hi ha prou de pensar que això és benestar. Benestar per qui?", llegia Mireia Alegre.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 13:59