Neix Efímera, la programació estable cultural professional de Santa Perpètua

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 12:00

Santa Perpètua comptarà amb una programació cultural estable i professional a partir del 7 de març.

Sota el nom d’Efímera, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha programat tota una proposta cultural que inclou teatre, música o dansa, entre d’altres espectacles. Efímera es desenvoluparà a diferents espais del municipi però serà la Sala Telers, l’espai polivalent del reformat Vapor, la que acollirà el gruix de les activitats. També seran espais d’Efímera, CAM Bernades, el teatre del Centre i la Granja Soldevila. A més, Moguda Escènica passarà a ser una programació d’Efímera Estiu, mantenint el format d’espectacles a l’aire lliure i itinerants.

La nova Sala Telers està ubicada al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) i conforma un espai ampli on tindran lloc espectacles de la programació Efímera. Per la seva condició diàfana s’hi podran programar espectacles de diferents formats i tipologies.  

El primer dels espectacles d’Efímera serà el dimarts 7 de març a partir de les 19.30 hores i anirà a càrrec de la companyia Neus Mar i el Museu de la Pesca que presentaran Dones de Sal, un homenatge a les dones de mar. Música mediterrània i dansa contemporània protagonitzaran aquest espectacle d’obertura de la Sala Telers i de la programació Efímera que tindrà un preu de vuit euros. La Sala Telers també acollirà Herència, un espectacle familiar de circ, el 12 de març, Un segundo bajo la arena, teatre no convencional el 15 d’abril o el monòleg Gegant del Pi, de Pau Vinyals, al mes d’octubre, entre d’altres. Les entrades es poden adquirir al web entrapolis.com

Properament l’Ajuntament de Santa Perpètua editarà un llibret i es crearà una pàgina web on es podrà consultar tota la programació anual d’Efímera. Fins a aquell moment, la informació es pot consultar en aquest enllaç. A més, al carrer s’instal·laran torretes informatives amb tota la proposta cultural estable. 

CAM Bernades serà també un espai d’Efímera que sumarà la seva programació amb la que actualment organitza la CAMissió. Els espectacles que s’hi desenvoluparan estaran adreçats a un públic adult i inclouen el monòleg Noche Cañón, de Sociedad Doctor Alonso, al mes d’abril; un concert de versions a càrrec de Joan Colomo, cantautor d’essència punk i la seva banda a l’octubre i El Candidat, de Marc Villanueva, un espectacle teatralitzat al novembre. 

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha expressat que amb Efímera l’Ajuntament fa un pas en ferm en l’aposta per la cultura i destaca la qualitat dels nous espais, com ara la Sala Telers, que permetrà acollir espectacles de diferents formats.

Tots els espectacles d’Efímera, a excepció d’Efímera Estiu, seran de pagament amb entrades des dels cinc als 8 euros.

Darrera actualització: 05.02.2024 | 11:54