Milers de persones gaudeixen del festival Canallada

Dilluns, 9 d'octubre de 2023 a les 12:30

Milers de persones, especialment famílies amb infants, van gaudir aquest diumenge 8 d’octubre de la segona edició del Festival Canallada que es va celebrar al parc d’Europa, al barri de Mas Costa.

La regidora de Promoció Local i Turisme, Jésica Jiménez, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’acollida de la proposta i ha explicat que "ha estat un dia espectacular, amb moltíssima participació i un munt d'activitats adreçades a les famílies durant tot el dia". També ha destacat que "ha vingut gent de tota la comarca". L’objectiu del Canallada és promoure els hàbits saludables i els valors humans a través de l’esport, les arts, la natura, l’alimentació i la sostenibilitat. 

A la zona central del parc d’Europa es van habilitar diferents propostes de joc: construccions, tallers de circ i automaquillatge, un vaixell pirata i inflables, entre d’altres. A la zona del passeig de Can Taió, hi havia el bus de Jovi amb material per pintar, Protecció Civil, Policia Local i els Bombers de la generalitat de Catalunya que van realitzat el simulacre del rescat d'una víctima d'un accident de trànsit.

Pel que fa a les activitats de creació, es van poder realitzar tallers diversos per fer des de joguines reciclades a ampolles sensorials, titelles, ringo, xapes i clauers gràcies a la participació d’entitats com Mamalleta’m, Residu Zero o comerços com El Taller de Ideo. L’Aula del Parc va organitzar una activitat especial amb el títol Converteix-te en un superheroi/ïna de les 7R.

També l’Escola Municipal de les Arts (EMA) va muntar l’espai multidisciplinar CREA i el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), un taller d’imants familiars.

El Canallada també va comptar amb la participació de les entitats Grup de Diables , Grup de Gegants, el Ball de Gitanes, Residu Zero, Mamallet'am, Espiral i el Club Hoquei Santa Perpètua. A més el servei local de Català va instal·lar al matí una parada amb jocs en català i va exposar la queta. La companyia CASSA també va instal·lar provisionalment al parc d'Europa una font d'aigua per donar servei a la ciutadania. La regidora de Promoció Local i Turisme ha destacat la implicació de les entitats i el seu gran esforç amb l'organització "d'activitats maques i divertides" durant el Canallada.

El Canallada va acollir la primera Festa de ball del projecte Bo. Sa. D’aquí, que forma part de la campanya de la Generalitat Mengem bo. Fem música. Som escola que ha certificat les empreses dels menjadors com a compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient. La regidora de promoció local ha destacat aquest espectacle que han protagonitzat una desena d'escoles del Vallès Cccidental, dues d'elles de Santa Perpetua i ha desitjat que el festival acolli l'any vinent de nou la cloenda d'aquest programa.

Per últim, Jésica Jiménez ha indicat que el festival Canallada està "consolidat", dona "un valor afegit al municipi" i "és un referent a nivell comarcal".

Darrera actualització: 09.10.2023 | 12:22