Més de 350 alumnes gaudeixen de beca menjador aquest curs

Divendres, 15 de setembre de 2023 a les 11:00

Més de 350 escolars de Primària i segon cicle d'Infantil gaudeixen aquest curs de beca per al servei de menjador. El 54 % de les sol·licituds s'han concedit en la seva totalitat i el 70% dels demandants gaudeixen d'ajut total o parcial.

Santa Perpètua compta aquest curs amb més de 350 escolars de Primària i segon cicle d'Infantil amb beca menjador. Aquest any s'han tramitat 471 sol·licituds de beca menjador des d'I3 fins a 6è. D'aquestes, el Consell Comarcal del Vallès Occidental n'ha concedit 163 en la seva totalitat i 160 al 70%.

Per la seva part, l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ampliat fins arribar a la seva totalitat 67 beques que el Consell Comarcal havia concedit al 70%.

De les 471 demandes, el Consell Comarcal ha denegat 148 per sobrepassar els ingressos de renda familiar de les bases. En alguns d'aquests casos, l'Ajuntament mitjançant la valoració social ha concedit 26 al 100% i nou al 70%.

La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, ha expressat que tots els centres de Primària tenien tot el llistat amb les beques concedides el primer dia del curs. Bajo ha subratllat que "el 70% de les sol·licituds presentades s'han respost favorablement pel Consell Comarcal" i s'ha mostrat molt contenta amb les resolucions del Consell Comarcal que han estat més elevades que en d'altres cursos.

De les 160 beques al 70% concedides pel Consell Comarcal, l'Ajuntament ha complementat 67 per arribar a la totalitat.

Pel que fa al servei de menjador a les Escoles Bressol Municipals, el sistema és de tarifació social que queda dividit en cinc trams segons els ingressos familiars. La regidora de Serveis Socials ha especificat que van optar per aquest sistema 87 alumnes.

Les beques menjador permeten garantir que com a mínim els infants de famílies amb situació delicada tenen un àpat saludable al dia, però Ana Bajo ha subratllat que "aquestes accions van més enllà d'una qüestió econòmica perquè es tracta d'una qüestió de salut i d'acompanyament a aquestes famílies".

 

 

Darrera actualització: 14.09.2023 | 14:31