Més de 2.100 obres participen als Premis Primavera 2023

Dilluns, 24 d'abril de 2023 a les 12:00

Un total de 2.138 obres s'han presentat als Premis Primavera 2023. Aquest certamen s'adreça a l'alumnat d'entre 3r de Primària i Batxillerat amb l'objectiu de fomentar la lectura i l'escriptura.

Els Premis Primavera, que s’emmarquen en la Programació Estable de les Escoles, es van lliurar coincidint amb la Diada de Sant Jordi en un acte que es va celebrar al parc dels Països Catalans el 23 d'abril al matí. Aquest ha estat un any molt productiu amb més de dues mil obres, moltes més que en els anys 2022 i 2021 quan els textos a concurs van ser uns 800. Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació dels centres educatius i els claustres que incorporen el certamen en les seves activitats lectives.

Enguany la dinàmica dels Premis Primavera ha canviat ja que van ser guardonats un finalista de cada centre educatiu participant i d'aquests, el jurat va escollir un text guanyador. En total, són cinc categories i enguany hi ha hagut 21 guardonats que van recollir obsequis i el reconeixement del públic en un acte especial.

De la categoria de 3r i 4t de Primària els finalistes han estat Lucía Beltrán de l'Escola Santa Perpètua, Jana Carneros de l'IE Santiga, Jordi Mariñach del Col·legi Sagrada Família i Izael Mira de l'Escola Bernat de Mogoda i el primer premi ha recaigut en Mireia Alarcón de l'Escola Tabor per el text La relació entre el llapis i la llibreta.

En la categoria de 5è i 6è de Primària, els reconeixements de finalistes van ser per Gael Alcázar, de l'Escola Bernat de Mogoda, Clàudia Alemany, de l'IE Santiga, Martí Garcia, de l'Escola Tabor, Éric Marsiñach, del Col·legi Sagrada Família, i Maria Ramos, de l'Escola Santa Perpètua. I el primer premi va recaure en Martín Ragel, de l'Escola La Florida per La rebelión.

En ESO, en la categoria de 1r i 2n, es van presentar quatre centres i hi ha tres finalistes Nagore Gavián, de l'INS Rovira-Forns, Pol Mateo de l'Escola Tabor i Mar Romeu del Col·legi Sagrada Família i un primer premi que va ser per a Elsa Venegas de l'INS Estela Ibèrica amb el text Imagina.

Entre els millors relats de 3r i 4t d'ESO estaven els de Clàudia Cambron del Col·legi Sagrada Família, Helena Sánchez de l'Escola Tabor i Alba Vilches de l'INS Rovira-Forns i el primer premi va ser per a Prímules i roselles de Maria Escudé de l'INS Estela Ibèrica.

En el cas de la categoria de Batxillerat, Dennis Olivares va ser el finalista de l'INS Estela Ibèrica i Chaida Salouki de l'INS Rovira-Forns va ser la guanyadora amb Cavaller enigmàtic? o només un escuder?

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar la gran participació en els Premis Primavera d'enguany i va subratllar la presència dels Gegants de Santa Perpètua en aquests actes de lliurament.

Darrera actualització: 24.04.2023 | 13:22