Més de 200 persones s'apropen a la Marató de donació de sang i de plasma

Dijous, 14 de març de 2024 a les 11:00

Més de 200 persones es van apropar el 13 de març a la Marató de donació de sang i plasma amb la intenció de donar. Es van recollir un total de 187 entre sang i plasma i a més tres mares es van fer donants de llet materna.

La Marató de Sang celebrada ahir a Santa Perpètua va aconseguir superar la xifra de 200 persones que es van apropar a la Biblioteca Municipal amb la intenció de fer aquest gest altruista, segons ha informat el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament col·laborava en aquesta activitat anual. 

Durant la jornada del 13 de març a Santa Perpètua i, gràcies a la solidaritat de la població, es van recollir 179 donacions de sang i vuit de plasma. Altres quinze persones van anar amb la intenció de donar sang, però per diversos motius no van poder fer-ho.

Cal destacar també que tres mares es van fer donants de llet materna durant la Marató. Aquesta era una novetat d'enguany ja que s'ha fet una campanya juntament amb el Banc de Llet materna per difondre aquest servei i animar a mares lactants a fer-se donants.

Les xifres de la Marató d'aquest any són millors que les del 2023 quan es van recollir 149 donacions de 165 persones que es van atansar.

Durant la jornada una delegació municipal, encapçalada per l'alcaldessa, Isabel Garcia, i la regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, es va apropar a la Biblioteca Municipal per donar suport al Banc de Sang i Teixits i animar la ciutadania a prendre-hi part.

 

 

Darrera actualització: 14.03.2024 | 12:35