L'Escola de Ciutadania, amb la comunitat gitana

Dijous, 8 de maig de 2014 a les 00:00

La Regidoria de Convivència i Ciutadania ha iniciat un seguit d'actuacions dirigides a fomentar la implicació de la comunitat gitana en les dinàmiques veïnals i associatives del municipi. Les accions formen part del projecte d'Escola de Ciutadania “per tal que el col•lectiu de persones gitanes participi i ajudi a crear entre tots i totes un municipi dialogant i respectuós vers les persones”, ha detallat la Regidoria. Els dos primers tallers van dirigits a dones i a infants de Primària.

Mitjançant dinàmiques de grup, es treballa per aportar actuacions creatives dirigides a millorar la salut comunitària. L'espai de barri com a casa pròpia, el civisme, la necessitat d'implicar-se en els moviments veïnals i la convivència entre veïnat de diferents cultures són inicialment els eixos de treball proposats.

“Es pretén que els tallers siguin alhora un lloc de reflexió a on es puguin abordar, obertament, tot tipus de temes, una veritable escola de ciutadania per millorar les habilitats socials i el coneixement comunitari com a mitjà per a una plena ciutadania”, ha destacat Convivència. Pel que fa als tallers permanents per a infants, es vol incidir en la millora de la capacitat lecto-escriptora, en el reforç escolar i en la realització de tasques escolars a més de calendaritzar actuacions concretes sobre civisme, cultura i aprofitament del lleure.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29