L'escenari de la Porxada dels Drets Humans estarà enllestit a l'agost

Dimarts, 25 de juliol de 2023 a les 10:00

Les obres de construcció de l’escenari de la Porxada dels Drets Humans finalitzaran durant el mes d’agost. Aquest nou espai sociocultural es troba en l’aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto i de l’avinguda de l’Onze de Setembre.

L’escenari s’aixeca a la banda del carrer de García Nieto i disposarà d’escala i d’una rampa. Els treballs tenen un pressupost de 44.564,61 euros. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha manifestat que Santa Perpètua no disposava fins ara d’un equipament d’aquestes característiques de 1.500 metres quadrats “amb capacitat per a molta gent, cobert i protegit de sol i pluja amb un escenari fixe que es pot adaptar a moltes activitats” i va afegir que podrà acollir molts actes culturals i d’associacions. L’edil ha indicat que aprofitant que s’ha construït aquesta pèrgola fotovoltaica que produeix energia també s’ha fet aquest nou espai cultural de Santa Perpètua. Solà ha indicat que en aquesta ocasió no s’ha programat cap activitat de Festa Major en aquest nou espai ja que era una mica just el termini de finalització dels treballs de l’escenari quan es va confeccionar la programació però que serà un emplaçament alternatiu en cas de pluja. 
D’altra banda, també està previst que a l’agost finalitzin les obres de la substitució de la coberta i reforç de l’estructura i de l’adequació de les dependències de la zona de sota l’altell de la nau del carrer Indústria que acollirà el magatzem del nou Museu. El projecte es va adjudicar a l’empresa Voracys SL per un import de 403.761,63 euros. Els treballs han consistit en la substitució de la coberta existent de plaques de fibrociment per una coberta de panell sandwich, el reforç de l’estructura existent de la coberta i altres mesures per a protecció del foc i la instal·lació d’un sistema de climatització, ventilació i humidificació als espais de magatzem i de treball del Museu. 
Per últim, aquest mes d’agost també està previst que finalitzin les obres dels nous vestidors de la pista esportiva de l’avinguda de Girona. L’Ajuntament va adjudicar l’actuació per un import de més de 110.000 euros. Els  nous mòduls disposen de dutxa i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La instal·lació dels vestidors permetrà jugar competició oficial a la pista semicoberta esportiva. 

Darrera actualització: 02.08.2023 | 00:01