Les escoles bressol Can Folguera i Els Pins celebren jornades de portes obertes el 7 de maig

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 11:00

El període de preinscripció per a l’etapa 0-3 començarà el 9 de maig i es perllongarà fins al 20

Amb l’objectiu de conèixer les instal·lacions de les escoles bressol municipals i els seus projectes educatius, l’Ajuntament de Santa Perpètua programa jornada de portes obertes als centres educatius de l’etapa 0-3 anys. Els Pins i l’Escola Bressol Municipal Can Folguera seran els dos centres que obriran les seves portes el dissabte 7 de maig de 10 a 13 hores sense haver de reservar cita prèvia. L’Espiga, tot i que estarà en funcionament el proper curs, no farà jornada de portes obertes. Les inscripcions seran telemàticament al mes de maig, del 9 al 20.

Les escoles bressol municipals Can Folguera i Els Pins oferiran el 7 de maig jornada de portes obertes a les famílies que estiguin interessades o necessitin aquest servei per al proper curs escolar. L’horari d’atenció a les famílies que vulguin conèixer les instal·lacions i els diferents projectes educatius serà de 10 a 13 hores. Enguany, un cop superada la situació pandèmica provocada per la Covid-19, no caldrà demanar cita prèvia per poder visitar les escoles bressol el dia de les portes obertes. Les famílies, distribuïdes en grups reduïts, estaran acompanyades per les educadores i podran portar també els infants per tal que vegin els diferents espais. Tot i que l’Ajuntament ha anunciat que l’Espiga estarà en funcionament novament el curs 2022-2023 aquest centre no organitzarà jornada de portes obertes.

Pel que fa a l’oferta educativa, a l’espera de l’aprovació definitiva el proper 3 de maig, l’Ajuntament oferirà el curs 2022-2023 un total de 298 places d’escola bressol repartides en les tres escoles municipals. L’Escola Bressol Can Folguera acollirà una aula de lactants, tres d’infants d’1-2 anys i tres més per als de 2-3. Per la seva part, Els Pins també disposarà d’un grup de lactants, de tres grups d’1-2 anys i de quatre grups per als infants nascuts al 2020, de 2-3 anys. Finalment, l’Espiga obrirà una aula per als lactants, dos per als infants d’1-2 anys i tres per als de 2-3 anys. Quant a les places vacants, el proper curs escolar hi haurà 24 disponibles per a lactants; 87 per a 1-2 anys i 82 per a 2-3 anys.

El regidor d’Educació, Pere García, ha manifestat que “a Santa Perpètua tenim la sort de disposar d’equipaments suficients i de qualitat perquè cap infant es quedi sense plaça a la bressol, donant resposta d’aquesta maneta a totes les famílies de la població”.

La Generalitat de Catalunya va anunciar a primers de mes la gratuïtat de l’escolarització al curs d’Infantil 2 de les escoles bressol assumint l’aportació que feien fins ara les famílies per despeses d’escolarització. L’escola bressol és el primer cicle de l’educació infantil i comprèn l’etapa educativa dels infants dels 0 als 3 anys. El període de preinscripcions per a les escoles bressol començarà el 9 de maig i es perllongarà fins al 20 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds serà telemàtica a través del web de l’Ajuntament staperpetua.cat.

El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny i el calendari de tot el procés es pot consultar també al web municipal.

Darrera actualització: 03.05.2022 | 11:43