L'Eix riera de Caldes posa en marxa nous projectes de suport a les empreses

Dimecres, 5 de novembre de 2014 a les 00:00

L'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes ha posat en marxa diversos projectes de suport a les empreses d'aquest territori per millorar la seva competitivitat, l'eficiència energètica i logística, facilitar la seva internacionalització, i millorar la seva connectivitat de veu i dades.

El projecte Via C, amb l'objectiu de millorar la competitivitat, està adreçat a empreses d’entre 5 i 50 treballadors, que estiguin passant per dificultats i vulguin resoldre-les; o bé que tinguin potencial de creixement i vulguin maximitzar-lo. El projecte està limitat a 25 empreses participants, previ procés de selecció, dels municipis de la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L'organització realitzarà dues sessions de presentació del projecte: el dia 7 de novembre a Sentmenat i el dia 14 de novembre a La Llagosta.

D'altra banda, els Ajuntaments de la Riera de Caldes en col·laboració amb el Centre Metal•lúrgic han constituït durant els darrers 2 anys (2012-2013) un dispositiu de suport a les Pimes per ajudar-les a vendre els seus productes als mercats internacionals. Aquesta tardor s'inicia la Fase 4 del projecte, que té per objectiu incorporar 20 empreses més al a un grup de vendes d’exportació.

Segons explica la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Perpètua,   “vendre a l’exterior es un procés complex per moltes pimes, perquè requereix d’una forta inversió en dedicació de temps i en diners, que en les circumstàncies actuals empreses fabricants que disposen de productes i processos competitius no s’ho poden permetre”. El catàleg del grup de vendes d’exportació ja està composat per productes de més de 30 empreses i enguany es pretén incorporar 20 empreses més. “Ajudar a vendre venent”, que es el lema de la fase 4, és el resultat d’haver creat al llarg d’aquests darrers 2 anys una xarxa d’agents comercials internacionals en 10 països d’economies emergents. Aquest agents operen principalment en mercats del Nord D’Àfrica i Centre/Sud Amèrica.

Es disposa per tant, d’uns canals de venda on l’empresa pot oferir els seus productes a la xarxa de venedors internacionals i en funció de l'interès generat als venedors té l’oportunitat d’iniciar operacions de venda internacional de forma molt més directe i efectiva que iniciant la seva promoció internacional de forma individual.

Suport en eficiència energètica, logística i connectivitat

També es posa en marxa un Pla de suport en processos logístics a la Riera de Caldes que s’adreça a micro i petites empreses, establint diferents perfils per tal d’ajustar-se el millor possible a les seves necessitats. El projecte consta d’una eina telemàtica d'auto-diagnòstic, adreçada a pimes, del punt de partida i de les possibilitats de millora dels seus processos logístics, i de les operacions vinculades a la cadena de subministrament i als circuits de distribució. I també d’un pla de sensibilització, dinamització i acompanyament personalitzat a les pimes del territori, per a la implementació d’un pla de millora dels seus processos logístics. S'adreça a un total de 50 empreses.

El projecte relacionat amb l'eficiència energètica consisteix en la realització d’auditories sobre consum energètic a empreses ubicades en els polígons industrials dels municipis de La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, i preferentment dels sectors productius d'Arts Gràfiques, Indústries Químiques, Cautxú i Plàstic i Fabricació de productes metàl·lics, amb l’objectiu d’aconseguir una reducció dels costos de consum. Les auditories són realitzades per l’empresa UNI.CO, d’acreditada experiència en el sector, i són gratuïtes.

Per últim, el projecte Vols guanyar en connectivitat? vol identificar mitjançant treball de camp i tasca comercial aquelles empreses ubicades en els polígons industrials dels municipis de la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, que no tenen resolta la seva connectivitat quant a telecomunicacions, per posteriorment, definir les seves necessitats i el preu d’acceptació per a la resolució de les mateixes, formular propostes tècniques alternatives i establir possibles solucions de cooperació i/o de negociació conjunta; i iniciar la fase d'estudi amb operadors privats d’infraestructures terrestres de telecomunicacions per valorar la possibilitat d’oferir la millora del servei en els polígons del territori o en el major nombre d'ells.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29