L'atur s'incrementa a l'agost

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 12:00

Santa Perpètua ha tancat el mes d'agost amb 39 persones aturades més, el que representa un increment del 3,3% en relació al mes de juliol.

El municipi va registrar el mes d'agost 1.229 persones en situació d’atur, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local, que afegeix que "l’evolució a l’alça de l’atur durant els mesos de juliol i agost és una tendència cíclica i habitual, al municipi i arreu del territori, que es produeix per la finalització contractual de la plantilla de reforç per encarar la campanya estival". L'atur ha crescut especialment en el comerç al detall i els serveis d’hostaleria i restauració, entre altres activitats.

L’atur a Santa Perpètua ha augmentat amb més intensitat respecte a la demarcació de Barcelona (2,2%) i a Catalunya (2,3%).Malgrat aquesta dada l’atur presenta nivells força favorables respecte l’any passat. En aquest sentit, el municipi té un saldo de 150 persones desocupades menys respecte l’agost de 2022. En termes relatius, l’atur davalla a raó d’un 10,9%, amb molta intensitat respecte els àmbits supraterritorials, ja que a la demarcació de Barcelona la caiguda és del 2%, i a Catalunya del 3,4%.

La taxa d’atur del municipi s'incrementa al voltant de 3 dècimes i se situa en un 9,7%, mentre que a la demarcació de Barcelona és del 9,2%, i a Catalunya del 8,7%.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 13:42