L'alcaldessa demana a Ensenyament l'ampliació de mòduls de FP a l'eix de la riera de Caldes

Dijous, 18 de setembre de 2014 a les 00:00

L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'Associació de Municipis de l'eix de la riera de Caldes, Isabel Garcia, ha demanat al Director General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, Melcior Arcarons, l'ampliació de mòduls de formació professional a l'eix de la riera de Caldes. La petició, que es centra en les especialitats de vehicle elèctric i logística, l'ha realitzat en el decurs d'una visita que Arcarons ha efectuat aquest dimecres 17 de setembre a les instal·lacions del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

Durant la seva visita va estar acompanyat del Delegat territorial del Vallès Occidental, Lluís Baulenas i de la Coordinadora de Formació Professional del Vallès Occidental, Carme Viñas.

El Consistori considera insuficient l'oferta formativa de l'eix de la Riera de Caldes que es limita a deu cursos, corresponents a tres famílies professionals: administració i gestió, electricitat i electrònica i fabricació mecànica. D'aquestes deu accions formatives, sis són d'administració.

L'ajuntament va presentar als representants d'Ensenyament les instal·lacions del CREVE, la feina realitzada en l'àmbit del vehicle elèctric i les actuacions realitzades fins ara i les futures a desenvolupar en matèria de formació i reciclatge professional. A més van visitar les obres del Centre de Formació Ocupacional.

A l'acte van assistir el president del Gremi de Reparació de Tallers de Sabadell i Província de Barcelona, Josep Manel López Beltran; el president del Gremi d'Instal·ladors de Sabadell i Comarca, Marià Brunet, el Director General del Centre Metal·lúrgic de Sabadell i Comarca, Gabriel Torras i el Director General d'Ascamm, Xavier López, que són entitats col·laboradores del CREVE. També va estar present la regidora d'Educació de Santa Perpètua, Neus Garcia

L'alcaldessa va destacar la importància industrial que aquest territori té per Catalunya i va explicar que la logística i de vehicle elèctric són dos sectors amb futur que haurien de comptar amb oferta formativa a l'eix de la Riera de Caldes. Isabel Garcia va manifestar que el Director General s'ha compromès a revisar les especialitats existents al nostre territori i ha estat receptiu a estudiar la proposta encara que va avançar que la capacitat inversora del departament era escassa i va demanar la implicació de les empreses per acollir alumnes en pràctiques.

El CREVE és un centre pioner dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger i, alhora, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. Es va inaugurar a l'octubre del 2013 i des de llavors ha posat en marxa diverses iniciatives, entre elles accions de formació per a 200 persones. Aquest centre s'engloba en el projecte Plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric a la Riera de Caldes i també hi formen part La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29