L'Ajuntament treballa en una nova edició del programa SPM En Família

Dijous, 6 de juliol de 2023 a les 10:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua tornarà a programar una nova edició del cicle SPM en Família. Els diferents serveis implicats ja han començat a treballar en les possibles temàtiques.

Més de 300 persones han assistit a la programació de SPM en Família, que ha comptat amb 21 xerrades sobre el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. La programació municipal ha estat fruit del treball conjunt del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) amb l’objectiu de formar a famílies interessades en el seu creixement com a mares i pares. El programa ha comptat amb la participació de professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de l'ICS, la comunitat educativa de Santa Perpètua, l’associació Espiral Catalunya i Mamalleta’m.

Les xerrades, que han comptat amb una mitjana de quinze persones s’han celebrat al SOAF, a l’edifici de Serveis Educatius situat al carrer de García Nieto, 1. L’Àrea d’Atenció a les Persones ha informat que les xerrades amb més assistència han estat les de Gestionar la nostra conducta agressiva, Benvinguda Adolescència, Adolescència i pantalles, i Relacions afectives en família.

La valoració de les persones assistents ha estat molt positiva i han mostrat un elevat grau de satisfacció. Les assistents han valorat els continguts, els conferenciants i les xerrades amb un 4,7 sobre 5.

La majoria de les persones assistents han estat dones, un 76%, respecte un 24% d'homes. El 89% de les quals eren mares i pares, un 6% fills o filles i un 5% professionals. Dels menors que han assistit a les xerrades, un 17% eren de la franja de 0 a 3 anys i un 46% tenen entre 10 i 15 anys.

Una dada curiosa és que entre les persones que han assistit a les xerrades del SPM En Família hi havia un 5% provinents d'altres municipis.

La presidenta de l'Àrea de Drets de la Ciutadania i Serveis a les Persones, Ana Bajo, ha afirmat que s'està treballant amb la idea de continuar amb el programa SPM En Família després de la bona acceptació per part de la ciutadania participant que l'ha valorat molt bé i davant de la xifra d'assistència. Bajo ha expressat que ha estat "un programa molt participat. Els grups van començar sent més grans i després es van veure reduïts. En general estem molt contents amb el desenvolupament d'aquest programa"

Ana Bajo, ha assegurat que es convocarà una nova edició tenint en compte també altres propostes que estan arribant des dels centres educatius. Bajo ha matisat que les xerrades sobre adolescència han tingut molt bona acollida.

El Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies és una eina de l'Ajuntament de Santa Perpètua oberta i gratuïta per a totes les famílies que volen transmetre algun neguit sobre temes diversos. Ana Bajo ha explicat que "algunes de les temàtiques que sorgeixen en el treball individualitzat s'han extrapolat a xerrades o tallers que poden ser de l'interès de més famílies". Bajo considera que en aquesta programa moltes famílies han compartit neguits i s'ha creat comunitat que era un dels objectius.

Les famílies que vulguin fer consultes al SOAF poden fer-ho de dilluns a dijous de 10 a 14 i de 15.30 a 19 h a l’edifici de Serveis Educatius, al carrer de García Nieto, 1.

Darrera actualització: 06.07.2023 | 12:38