L'Ajuntament s'adhereix al Dia mundial de conscienciació sobre l'autisme

Dimarts, 2 d'abril de 2024 a les 10:00

Avui 2 d'abril és el Dia mundial de conscienciació sobre l'autisme. L’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha adherit a aquesta efemèride i per mostrar la solidaritat amb les persones amb autisme, avui les escultures de les diferents entrades del municipi s'il·luminaran de blau així com el rellotge de la Casa de la Vila on també llueix un llaç blau..

 

L'1% de la població és autista. Les dades de prevalença que apunten estudis rewalitzats a Europa parlen d'un cas de TEA per cada cent naixements. Així hi hauria més de 450.000 persones autistes a Espanya, xifra que suma gairebé 1,5 milió de persones vinculades a l'autisme si tenim en compte també l'impacte que produeix en les seves famílies.

El trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) és una condició d'origen neurobiològic que afecta la configuració del sistema nerviós i al funcionament cerebral. Acompanya a la persona al llarg de la seva vida i afecta, fonamentalment, a dues àrees del funcionament personal: La comunicació i la interacció social i la flexibilitat del pensament i del comportament.

Darrera actualització: 02.04.2024 | 10:07