L'Ajuntament presenta un nou web municipal que millora l'accés als serveis i els tràmits

Dimecres, 22 d'octubre de 2014 a les 00:00

Aquest divendres 24 d’octubre, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa en marxa el nou portal web municipal, www.staperpetua.cat. El nou portal presenta diverses novetats tant pel que fa al disseny i els continguts com a la tecnologia amb l'objectiu d'oferir un millor accés als serveis i als tràmits on line així com per incrementar els nivells de transparència de la informació municipal. Precisament, el web acull el Portal de la Transparència. L’alcaldessa, Isabel Garcia, en la presentació d’aquest nou servei, manifesta que “en aquest renovat web trobareu el Portal de la Transparència per obtenir de manera ràpida i senzilla la informació sobre l’acció pública de l’Ajuntament que més us interessi: és el nostre deure i és el vostre dret”.

Amb aquest esperit, afegeix l’alcaldessa de Santa Perpètua, “l’Ajuntament posa a la vostra disposició aquest web, on podreu trobar tota la informació sobre Santa Perpètua: la seva història, com és la ciutat i el territori que l’envolta, i les activitats cíviques, culturals, socials i econòmiques que realitzem”. Isabel Garcia recorda que el nou web també pot ser “una eina còmoda i ràpida per obtenir informació sobre com realitzar tràmits i gestions administratives amb l’Ajuntament” i explica que el Consistori “vol estar més a prop de tothom i internet ens ofereix noves formes de comunicació, participació i de serveis”.

Segons informa l’Àrea de Organització, el web municipal ha d’esdevenir un reflex de l’administració municipal. Per aquest motiu, el projecte va estar coliderat per un equip pluridisciplinari de tècnics dels serveis d’Organització, Alcaldia i Mitjans de Comunicació.

L’Ajuntament ha renovat el web amb un disseny lleuger i fresc; amb continguts accessibles, clars i actualitzats; espais propis per als serveis dins d’un marc unificat i identitari; evita una navegació laberíntica a través de múltiples webs així com duplicitats; i s’avança i adequa a la Llei de Transparència.

Pel que fa al disseny del nou web, molt més visual i atractiu, destaca la nova barra de menús amb informació de la ciutat; de l’Ajuntament; dels serveis municipals; treball, formació i empresa; i de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), amb els tràmits disponibles al web. L’Ajuntament ha volgut destacar en el menú l’apartat de treball i formació, ja que la generació d’ocupació és un dels eixos principals del Pla de mandat de l’equip de govern.

També guanya pes un espai central amb la informació de l’actualitat (notícies i agenda) i les xarxes socials, en aquest cas el compte municipal a Twitter (@ajuntamentSPM). El portal també disposa de quatre bàners destacats: Transparència, OAC, Estratègia SPM i Comunicació (l’Informatiu i Ràdio Santa Perpètua), que permeten accessos directes. Així mateix, hi ha un apartat anomenat us interessa amb enllaços a Mogoda Serveis SAM, Policia Local i factures electròniques.

L’alcaldessa de Santa Perpètua va assenyalar en la presentació d’aquest nou portal que “en aquests moments en els quals es manifesta el distanciament i la manca de confiança de la ciutadania vers les seves institucions, el món d’internet i les xarxes socials poden esdevenir una bona eina per recuperar confiances i complicitats per a la construcció del present i del futur de Santa Perpètua de Mogoda”.

El nou portal es va presentar en el Consell Municipal de Mitjans de Comunicació que es va celebrar el 15 d’octubre a la Sala de Plens. Durant aquesta setmana, el nou web ha estat en període de proves i els usuaris ja han pogut visitar les diferents seccions. 

 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29