L'Ajuntament edita el recull de contes Hi havia una vegada, escrit per gent gran i il·lustrat per infants

Dilluns, 13 d'octubre de 2014 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha editat la segona edició del recull de contes escrits per gent gran i il·lustrats per infants de tres a onze anys de les activitats Plàstica infantil, del Centre Cívic de Can Taió, i Manualitats en família, del Centre Cívic El Vapor. La publicació Hi havia una vegada.... es va presentar durant la celebració de la Fira Gran, acte central de la programació de la setmana de la Gent Gran, que va organitzar l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Aquest projecte va néixer l'any passat amb la voluntat de treballar amb dues generacions tan properes, però a la vegada tan allunyades, segons explica la regidora de Gent Gran, Neus Garcia, que afegeix que “les tecnologies, la vida quotidiana, les famílies....tot ha canviat en poques dècades i la infantesa de les persones que actualment ja tenen néts, és molt diferent a la dels actuals nens i nenes” . La publicació recull dotze contes explicats per avis i àvies de Santa perpètua i il·lustrats per disset infants del municipi.

 

Setmana Gent Gran

'Les persones grans som persones importants. No només per l'edat sinó pel seu paper a la societat. La nostra generació representa valors universals com la saviesa o l'experiència. Som el passat, el present i el futur. Som la memòria del nostre país'. Amb aquestes paraules començava el manifest que es va llegir durant el Dia Internacional de la Gent Gran, que es va celebrar l'1 d'octubre a la plaça de Miquel Martí i Pol. La Fira Gran va incloure un concert de les corals de la gent gran de la localitat, un recital de poesia a càrrec del grup de lectura del Casal de la Gent Gran, la presentació de la segona publicació de contes d'avis il·lustrats per escolars, la lectura del manifest d'aquesta jornada i una audició d'havaneres.

El representant del Casal d'Avis, Vicenç Soley, va començar el manifest i les primeres reivindicacions en les quals les persones grans volen ser subjectes i protagonistes de la vida social, cultural, econòmica i política i també reclamen una major participació així com eliminar tabús i estereotips per millorar les relacions intergeneracionals.

El president del Club Edad de Oro, Josep Catarineu, va continuar la lectura recordant que les persones grans contribueixen a la societat en molts aspectes i que si no se'ls posa limitacions poden ser molt actius.
També el president del Casal de la Gent Gran, Joan Balaguer, va llegir i va subratllar alguns dels eixos del Congrés de la Gent Gran celebrat ahir que reclama, entre d'altres, el manteniment de l'estat del benestar suficient, sostenible i igual per a tothom; una bona gestió de l'administració; i un suport a les famílies per combatre la soledat.
Per la seva part, l'alcaldessa Isabel Garcia va recordar que l'Ajuntament tot i les dificultats econòmiques continuarà apostant per programes i activitats assistencials, de dinamització i per promoure el respecte i l'estima cap a la gent gran.

Dins de la programació de la Setmana de Gent Gran, més d'un centenar de persones van participar en la sortida a la Barcelona de 1714 i una trentena va assistir a la sortida cultural al Monestir de Sant Cugat, que va finalitzar a la Granja Soldevila per veure també les exposicions 75 anys d'Homenatge a la Gent Gran i 300 anys després.

Podeu descarregar el conte en format pdf.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29