L'Ajuntament destinarà 670.000 euros al soterrament de serveis a la via pública a La Florida

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 12:00

El Ple d’abril va aprovar amb els vots favorables de SPEC, PSC i les abstencions del grup Republicà i CS una modificació de crèdits per un valor de 1.447.388,70 euros.

Precisament una part del crèdit es destinarà a la creació d’un aplicatiu sobre el projecte expressat a la declaració sobre la millora de la qualitat de l’aire. Es destinaran 670.000 euros al soterrament de serveis a la via pública al barri de La Florida i uns 105.000 euros a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Entre les noves dotacions que inclou la modificació també destaquen una actuació per al pla d’asfaltat de 40.000 euros, la compra d’una estació meteorològica per controlar les dades de qualitat de l’aire de Santa Perpètua o la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques a la pista exterior coberta d'Esports, el Pavelló o a la nau de les Brigades Municipals del carrer de l’Escorxador.

El primer tinent d’alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va destacar que la modificació de crèdits reforça diferents serveis i dona "una volta més al pla d’inversions”, dotat inicialment amb un import de 12 milions d’euros. Macías també va manifestar que finalment aquest Pla estarà valorat en 24,7 milions d’euros i que això fa que sigui “l’actuació inversora més important de l’Ajuntament en els darrers anys”. Per a Macías, la realització del Pla d’inversions ha esdevingut una “acció transformadora que es nota als serveis que es presten a la ciutadania”. En la seva intervenció, Macías també va explicar que el Ministeri de Transports ha notificat, en data 26 d’abril, una subvenció provinent dels Fons Next Generation per import d’1.039.000 euros per a les actuacions planificades en el Pla d’inversions i vinculades a la pacificació del trànsit als carrers de la Florida.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial de la inclusió al nomenclàtor de Porxada dels Drets Humans per a l'estructura fotovoltaica ubicada a l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre, entre els carrers de García Nieto i Puig i Cadafalch. El regidor de Cultura, Marçal Solà, va expressar que l’estructura ha estat planificada i nomenada amb la consulta a entitats i agents socials de Santa Perpètua i que permetrà la realització d’activitats i altres usos en el seu interior. Cada columna de la porxada és d'un color diferent en referència a cadascun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 impulsat per les Nacions Unides. En aquest punt, la portaveu del grup Republicà, Montse Vinyallonga, va manifestar que, tot i estar d’acord en el nomenament de la porxada, considerava que era una nova oportunitat perduda per posar nom de dona a un espai municipal. La proposta de nom per a la porxada fotovoltaica va ser aprovada per unanimitat.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 13:08