L'Ajuntament de Santa Perpètua surt del Pla d'Ajust

Diumenge, 1 de juny de 2014 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha sortit del Pla d'Ajust al que estava obligat pel Ministeri d’Hisenda després que aquest posés en marxa el sistema de pagament a proveïdors i l'Ajuntament s'hi veiés obligat a acollir-se. Així ho va explicar el regidor de Serveis Econòmics de l'Ajuntament, Manel Llord, al Ple del mes de maig celebrat el 29 de maig.

Llord va detallar que la recuperació de capacitat financera de l'Ajuntament ha permès negociar dues operacions de refinançament de més de 5 milions d'euros, amb millors condicions que les actuals, per practicar amortització anticipada del préstec derivat del Reial Decret per al pagament de proveïdors i aconseguir d'aquesta manera, abandonar el Pla d'Ajust.

La sortida de l'Ajuntament del Pla d'Ajust, sumat a la sostenibilitat pressupostària i financera del consistori permetrà que la llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) s'apliqui a Santa Perpètua en la seva interpretació més tova, segons va expressar Manel Llord. L'aprovació de la LRSAL situa les competències municipals en funció del nivell econòmic financer de l'Ajuntament i per això ara "en tenir sanejats definitivament els comptes de l'Ajuntament la LRSAL no afectarà serveis tant importants per al municipi com son l'Escola Municipal de Música, les escoles bressol o els serveis de Promoció Econòmica i Serveis Socials, entre d'altres", va indicar Manel Llord, qui també va afegir que "hem de continuar en aquesta línia, amb el mateix rigor en la gestió econòmica".

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar la seva satisfacció per la gestió econòmica duta a terme perquè "permetrà alliberar-nos de les limitacions del Pla d'Ajust imposat per l'Estat". Garcia va manifestar que "sortir del Pla d'Ajust abans del seu venciment no ha estat fàcil però és el resultat d'una gestió pressupostària extraordinàriament rigorosa pel que fa als ingressos i a les despeses".

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29