L’Ajuntament de Santa Perpètua rep el segell Infoparticipa de transparència que atorga la UAB

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 08:00

El Consistori també ha obtingut el reconeixement d’Administració Oberta del Consorci AOC.

L’Ajuntament de Santa Perpètua va rebre dilluns el Segell Infoparticipa, un guardó que atorga la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), que reconeix les bones pràctiques en l’àmbit de la transparència en l’administració local i acredita la qualitat de la comunicació pública dels portals webs municipals. El Consistori també ha obtingut aquesta quinzena el Reconeixement Administració Oberta 2021, que atorga el Consorci AOC per l’impuls de la transformació digital i pel govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. L’alcaldessa, Isabel Garcia, s’ha mostrat molt satisfeta per ambdós reconeixements i ha assegurat que el govern municipal continuarà treballant per impulsar la transformació digital i promoure un govern àgil, obert, transparent i col·laboratiu per tal que la ciutadania gaudeixi d’uns serveis públics propers i de qualitat.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha estat una de les 136 administracions catalanes que han aconseguit en aquesta novena edició el Segell Infoparticipa de les més de 900 que hi participen. El Grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB atorga aquest distintiu després d’auditar el nivell de transparència de les administracions públiques i d’acreditar els casos de bones pràctiques.

El regidor de Govern Obert i Transparència i de Comunicació, Marçal Solà, va recollir el 9 de maig en un acte que es va celebrar a la UAB el diploma acreditatiu del Segell Infoparticipa de mans del rector de la Universitat, Javier Lafuente, del director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Albert Cañigueral, i del director de ComSET, Armand Balsebre. Marçal Solà ha explicat que l’obtenció d’aquest guardó certifica que els portals webs municipals estan oferint a la ciutadania la informació necessària i de forma transparent. 

El regidor ha detallat que el Segell Infoparticipa 2021 ha avaluat una cinquantena de criteris que mesuren aspectes com la qualitat de la informació publicada sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, la informació sobre el municipi o les eines de participació política i ciutadana, entre altres aspectes i ha explicat que enguany Santa Perpètua ha rebut una nota de 94,23 sobre 100. “Estem molt satisfets perquè hem fet un pas endavant i hem treballat de valent per arribar a aquest nivell però aspirem al 100% i a aconseguir que la ciutadania de Santa Perpètua trobi a la nostra presència digital tota la informació, gestió i interacció amb l’administració pública de la manera més àgil, ràpida i transparent”, ha assegurat. L’edil ha aprofitat també per agrair la implicació i la tasca que han realitzat especialment els equips de Govern Obert i Transparència, Informàtica i Comunicació i ha convidat a tota la ciutadania a consultar el web municipal i el portal municipal de govern obert i transparència.

Reconeixement Administració Oberta 2021

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda també va rebre el 3 de maig el Reconeixement Administració Oberta 2021 en la categoria de municipis entre 20.000 i 50.000 habitants que atorga el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). El regidor de Govern Obert i Transparència i de Comunicació va ser també l’encarregat de recollir el reconeixement en un acte que va tenir lloc al  Teatre Auditori de Llinars del Vallès. 

Marçal Solà va expressar que l’AOC ha valorat especialment el canvi de la pàgina web municipal i el portal de transparència i ha explicat que aquests guardons es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. 

L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.

Darrera actualització: 01.06.2022 | 14:18