L’Ajuntament commemora el Dia de la República després d’haver ajornat l’acte dos cops per la pluja

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 13:00

L’acte institucional de reconeixement i commemoració de la Segona República se celebrarà demà 12 de maig a les 19 hores. La celebració es va ajornar dos cops a l’abril per inclemències meteorològiques. 

L’acte tindrà lloc a la plaça de les Tretze Roses, situada a la confluència entres les avingudes de Barcelona i de mossèn Cinto Verdaguer i el carrer de Ramon Muntaner, a la part posterior de l’edifici d’habitatges de la gent gran. Durant l’acte, al qual hi participaran l’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà, es descobrirà una placa commemorativa de la plaça que ret homenatge a aquestes dones, assassinades pel règim franquista. També intervendran la perpetuenca Maria Llonch, la representant de Santa Perpètua al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea, i el representant del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), Rafael Martín.

L’alcaldessa recorda que el Ple del febrer de 2020 va acordar anomenar la plaça de les Tretze Roses, per mantenir vius els valors republicans i homenatjar les persones que van morir a causa de la Guerra Civil i la dictadura per defensar els valors de la llibertat i la igualtat.

Darrera actualització: 11.05.2022 | 14:29