La xerrada de David Bueno del SPM en Família es farà al Vapor

Dijous, 15 de febrer de 2024 a les 13:00

L’expert en neuroeducació i biòleg David Bueno oferirà aquest 15 de febrer la xerrada El cervell adolescent, com funciona? en el marc de la programació de SPM en Família. L’activitat començarà a les 18.15 hores i s'ha traslladat a la sala la Filadora del Vapor.

En un primer moment s'havia anunciat a la seu del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) ubicada al carrer de García Nieto, 1 però a causa del gran número d'inscripcions s'ha traslladat a la Sala La Filadora del Vapor.

Entendre el funcionament i els canvis del cervell de l’adolescent ens pot ajudar com a mares i pares a comprendre els seus comportaments i, per tant, a relacionar-nos amb ells d’una altra manera. Per què ens sembla que actuen per impulsos i emocions? No ens escolten? Són tan rebels com pensem? Les explicacions de David Bueno, que oferirà a la xerrada ens ajudaran a afrontar l’etapa de l’adolescència amb més coneixement i eines per a créixer com a família.

L’expert en neuroeducació i biòleg David Bueno ha explicat que l'adolescència és el moment en què s'acaba de definir la identitat que tindran com a adults. Bueno ha subratllat que és bo que tinguin "estabilitat familiar i se sentin recolzats per fer aquesta transformació" . La rebel·lia adolescent és un aspecte que sempre surt a l'hora de definir aquesta etapa de la vida i que pot treure de polleguera els adults. David Bueno comenta que els pares i mares han de tenir en compte que "en aquesta etapa la part més activa del cervell és l'emocional" i això els porta a respondre a vegades no com els agradaria. El trencar límits i explorar són dos elements bàsics en aquesta etapa de la vida. David Bueno creu que en totes les etapes caldria ser una mica rebels.

La programació SPM en Família d’aquest trimestre està dedicada a l’adolescència i s’ha iniciat amb una bona acollida entre la ciutadania. El SOAF ha dissenyat aquesta programació que consta de quatre xerrades i un grup obert de famílies.

Darrera actualització: 15.02.2024 | 13:36