La xerrada "Benvingut nadó!" obre el nou cicle del SOAF i el PEC per a famílies el 8 de febrer

Dilluns, 30 de gener de 2023 a les 09:00

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) posen en marxa un nou cicle de xerrades i tallers adreçats a famílies que volen ampliar els seus coneixements sobre el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. 

El nou cicle tractarà temes que poden interessar a pares i mares amb nadons, infants i adolescents i que aniran sobre els canvis en la família després del naixement d’un fill, alimentació, pantalles, adolescència, descans i son, gestió de conductes agressives, bulling, sexualitat o educació, entre molts d’altres. 

El SOAF i el PEC fan una aposta per programar més d’una vintena d’activitats que es desenvoluparan des del 8 de febrer al 15 de juny amb l’objectiu que tot tipus de famílies puguin identificar-s'hi i assistir-hi per trobar un espai de relació comú on compartir experiències al voltant de l’educació i els reptes com a pares i mares. La intenció és també repensar la forma de fer de pares i mares i dotar d’eines per poder respondre als nous reptes de l’educació. 

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies ja va fer un primer cicle el curs passat amb una molt bona acollida per part de les famílies. L’assistència a les xer­rades és lliure i gratuïta però les places estan limitades i per aquest motiu es recomana fer una inscripció prèvia a través d'aquest enllaç. Totes les xerrades tindran lloc al SOAF, a l’edifici de Serveis Educatius (antiga escola Els Aigüerols) a les 18 hores. 

La programació ha estat impulsada pel Projecte Educatiu de ciutat de Santa Perpètua (PEC) i pel mateix SOAF amb la participació de la comunitat educativa de Santa Perpètua, l’associació Espiral i Mamalleta’m. 

Per aquest mes de febrer les xerrades programades són Benvingut nadó! a càrrec de Celeste Vaiana, mestra, psicòloga i terapeuta familiar, el 8 de febrer; El descans i la son en la petita infància amb Carla Doblado, psicòloga referent de benestar emocional i Gisela Fernández, nutricionista de l’EAP Sanitària de Santa Perpètua, el 22 de febrer; Gestionar la nostra conducta agressiva, amb Sònia Vallecillos, piscòloga del Centre Somnia Psicologia, el 23 de febrer i Benvinguda adolescència! amb Gus Bas, psicòleg i terapeuta familiar, el 27 de febrer.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha manifestat que el programa és “de molta qualitat” i vol “acompanyar a les famílies en el creixement personal com a pares i mares”. Bajo també ha destacat la participació en el cicle d’entitats com Mamalleta’m i Espiral, que aporten també els seus coneixements i necessitats per fer de la programació un cicle molt complert així com de les AFA.

Darrera actualització: 30.01.2023 | 15:33