La xef Carlota Claver protagonitzarà el showcooking de La Moguda Gastronòmica
Aquest dissabte 18 d’octubre a les 12 h tindrà lloc un Showcooking amb la xef Carlota Claver, propietària del restaurant La Gormanda, de Barcelona. Aquesta activitat és un dels atractius de la tercera edició de La Moguda gastronòmica que organitza l'Ajuntament de Santa Perpètua.
Les vint-i-cinc primeres persones que recullin el tiquet al punt d’informació (a partir de les 10 h) podran tastar gratuïtament la seva proposta. La resta d’assistents podran gaudir igualment de la demostració culinària en directe.
La xef Carlota Claver assegura en aquest entrevista que "hem de preservar la nostra cuina catalana perquè és un patrimoni".
- Quin plat faràs en el showcooking?
Tinc moltíssimes ganes de ser i cuinar amb vosaltres. El que faré serà de temporada. Estem començant la tardor i el què toca són bolets i caça.
- Una recepta que podríem reproduir fàcilment a casa?
Sí, i tant que sí, a més, com que anirem explicant el pas a pas i com ho fem tot plegat, doncs encara serà més fàcil. A mi m’agrada la cuina que fem a La Gormanda, una cuina honesta, de producte, de temporada, sense grans artificis i grans complicacions, sinó posant-hi tot l’amor, tota la passió, tot el cor i aquestes memòries de les àvies i de les mares que ens han ensenyat a estimar els fogons. Fer una cuina així amb calma, passar-nos-ho bé i després poder-ho tastar i que quedi bo i que agradi. Voldria que fos una invitació a fer aquest plat després a casa vostra.
- Carlota, tu vas començar a la cuina amb l’àvia que tenia restaurant.
Sí, la meva àvia era la cuinera i la meva mare estava a la sala, i jo, hi anava sempre que podia, perquè m’ha interessat molt la cuina, no només el que es posa al plat, sinó com ho han fet i per què. La cuina és una història de relació, d’amor i és compartir, i jo tinc molt bon record de treballar amb la meva mare i amb la meva àvia
- Al teu restaurant La Gormanda apliques aquesta passió i amor.
Les bases dels plats són la nostra cuina tradicional catalana, que l’hem de preservar i que no podem deixar-ne de fer perquè és un patrimoni. Però ens hem d’atrevir a posar-hi alguna coseta diferent de la nostra part artística o creativa. Per exemple, pensar en un plat de verdures i mirar quines són les que hi ha de temporada i si es poden combinar per trobar un equilibri de sabor. Això de provar i combinar és el xulo i el divertit que tenim a la cuina.
- El principal és anar a buscar aquelles matèries primeres allà on saps d’on venen i qui les ha tractat?
Això és superimportant. Hem d’agrair aquests proveïdors, aquests ramaders, pagesos que treballen perquè nosaltres puguem cuinar i menjar de qualitat. És molt important saber d’on venen i com cuiden els animals, els bolets, i que tinguin criteri, passió pel que fan, respecte al producte, al territori, hem de tenir aquesta cura i consciència i cuinar productes de temporada, allò que ens aporta la terra perquè és quan està més bo, més econòmic, ens dona totes les vitamines i minerals i el que necessita el nostre cos, o sigui, ens ho demana, ens ho demana la terra, i l’hem d’escoltar.
- Què et sembla, aquesta iniciativa de l’Ajuntament?
Súper, molt maca. Felicitats a aquestes iniciatives i que hi hagi moltes i que no s’aturin, perquè és una festa compartida. Al final, menjar, cuinar és tant, tant important, que l’hem de reforçar, entre tots.