La plaça de la Vila acollirà els actes del Dia de la Diversitat Funcional

Dimarts, 29 de novembre de 2022 a les 09:00

La plaça de la Vila acollirà el divendres 2 de desembre les activitats commemoratives del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional.

La proposta se celebra sota el lema Santa Perpètua Ciutat educadora, de Pau i Oportunitats que inclou també les diades de la Ciutat educadora i del voluntariat el 30 de novembre i 5 de desembre, respectivament. 

La commemoració a la plaça de la Vila començaran a partir de les 17 hores, abans de l’espectacle programat per a l’encesa de llums i que anirà a càrrec de l’Escola Municipal de les Arts (EMA). Serà quan membres implicats amb les entitats que treballen amb la diversitat funcional seran les encarregades de donar lectura al manifest. Durant tota la tarda estaran instal·lades a la plaça de la Vila parades de les entiats Espiral, AFAVO i Lodbrok per oferir informació de les seves accions relaciones amb l’autisme, l’Alzheimer i la diversitat i l’esport, respectivament. L’Associació Junts per la diversitat també hi serà present acompanyant els assistents de la diada. 

Les entitats assistents i l’Ajuntament de Santa Perpètua han organitzat la realització d’una encesa d’espelmes a la mateixa plaça de la Vila amb la forma d’un cor. Les espelmes per participar en aquesta activitat de caire solidari es podran adquirir al preu d’un euro a les carpes de les entitats i es destinaran a la Marató de TV3 que enguany dedicarà els beneficis obtinguts a les malalties cardiovasculars. Per la seva part, Lodbrok bàsquet organitzarà una jornada de bàsquet inclusiu per a aquelles persones que vulguin.  

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, ha expressat que l’objectiu de la jornada és “visibilitzar aquest col·lectiu tant oblidat perquè tenen molts drets retallats i hem de lluitar perquè no sigui així”. 

Darrera actualització: 29.11.2022 | 13:10