La Mostra d'Ensenyament ja està en marxa

Dimarts, 27 de febrer de 2024 a les 12:00

La Mostra d'Ensenyament de Santa Perpètua ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins al 12 d'abril. El Punt Jove ha començat a fer assessories personalitzades a les persones que la desitgen per rebre informació sobre totes les possibilitats formatives segons els seus interessos.

Les persones interessades en rebre aquest suport han de posar-se en contacte amb el Punt Jove a través del telèfon 635 777 004 (per trucada o missatge de WhatsApp), al correu electrònic puntjove@staperpetua.cat o a través d’Instagram a @jovesSPM. L’horari de les assessories personalitzades de la Mostra d’Ensenyament serà de dilluns a dijous de 16 a 19 hores i els dimarts de 10 a 13 hores.

La Mostra és una campanya informativa sobre els itineraris acadèmics post-obligatoris que realitza el Punt Jove just abans de les inscripcions als estudis. S’ofereix informació d’itineraris, opcions d’estudis, centres públics i concertats i beques, entre d’altres. A més de les assessories personalitzades, s’ofereixen sessions informatives als grups de tercer i quart d’ESO i primer de Batxillerat dels centres educatius de Santa Perpètua.

Hi ha estudiants a 3r de l'ESO que ja necessiten assessoria per escollir les optatives, segons allò que vulguin estudiar després i d'altres que és en Batxillerat. A més hi ha qui no sap què estudiar i persones que tenen molt clar l'objectiu però no les maneres d'arribar-hi. Tothom, independentment de l'edat, pot demanar assessoria a la Mostra perquè l'objectiu és acompanyar en la formació durant totes les fases. En aquestes assessories, també poden trobar informació sobre els centres educatius on poder cursar la formació que es vol i és molt interessant saber-ho amb temps per poder participar a les jornades de portes obertes.

La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha explicat que "l'objectiu de la Mostra d'Ensenyament és obrir la mirada a totes les possibilitats de formació i donar l'oportunitat al estudiants de decidir, segons els seus interessos i inquietuds, quin és el millor camí a seguir". Zamora ha criticat que a vegades es pensa en les possibles sortides laborals i després o no són les que s'imaginaven o simplement no agraden i acaben fent infeliç les persones que havien optat sense ser allò que realment els agradava.

La regidora de Joventut ha destacat que aquest any, per primera vegada a la Mostra d'Ensenyament també es donarà a conèixer el programa de garantia juvenil i del Servei d'Ocupació Juvenil.

L'11 d'abril a les 18 h a La Promotora es farà per primera vegada una activitat que sota el títol de tastets d'oficis servirà perquè professionals perpetuencs puguin explicar als joves com i on van estudiar els seus oficis. Tamar Zamora ha subratllat que "aquesta és una manera més per obrir la mirada cap a altres possibilitats de futur que no han de passar indispensablement per estudiar a la Universitat".

La Mostra d'Ensenyament ja ha començat i fins al 12 d'abril s'aniran desenvolupant xerrades grupals, assessories individuals personalitzades i, per primer cop, un tastet d'oficis.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 11:34