La Marató de Sang tindrà lloc el 6 de març a la Biblioteca Josep Jardí

Dilluns, 27 de febrer de 2023 a les 08:00

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya celebrarà la Marató de donants de sang a Santa Perpètua el dilluns 6 de març, segons es va anunciar durant la darrera sessió del Consell Municipal de Salut. 

La jornada s’organitza amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Aquesta tindrà lloc de 10 a 14 i de 16 a 21 hores i es desenvoluparà a la Biblioteca Municipal Josep Jardí (entrada pel passatge de Mas Granollacs). El Banc de Sang ja ha obert la cita prèvia al seu web. A inici d’aquesta setmana ja s’havien registrat tres inscripcions. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha fet una crida a participar a la donació de sang que habitualment es desenvolupa al voltant de la Festa Major d’Hivern i ha expressat que “convidem a la ciutadania a sumar-se a aquesta donació” i  afegeix que “som un dels països capdavanters en les donacions, però en el tema de la sang encara podem fer més”.

La Marató de Sang celebrada el 2022 va registrar 183 donacions de les quals un deu per cent va ser de nous donants, xifra que acostuma a ser la mit­jana habitual en aquestes campanyes. El rècord de la Marató es va establir l’any 2019 quan es van registrar 207 donacions al municipi.

El Banc de Sang recorda que donar sang és un gest que salva vides i que  en principi pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos. 

Darrera actualització: 27.02.2023 | 09:29