La Festa Major 2023 ja és història

Dimarts, 5 de setembre de 2023 a les 13:00

La Festa Major 2023 ha estat marcada per la bona acceptació ciutadana de la renovació del programa i per la gran participació en els actes realitzats. El programa es va tancar dilluns a la nit amb una de les novetats que va ser un Castell de focs amb una part inicial d'espectacle realitzat per drons. El públic va poder veure un missatge de cura del planeta en el qual es van poder veure fauna i flora però sobretot va agradar molt l'escut de Santa Perpètua.

Dilluns va ser el dia amb més novetats ja que a més d'aquest espectacle final, també es va estrenar el Bingo Musical, l'Escape room del MTIV i el torneig de futbol sala de Festa Major. Aquesta activitat juntament amb la Lil CAM +14 eren les noves activitats pensades per al públic adolescent. Els balls golfos van tenir tan de seguiment que es pot dir que s'han recuperat.

El divendres 1 de setembre no va ser el millor dia, perquè durant el pregó visual van haver-hi problemes tècnics i perquè aquella nit es va haver de suspendre el programa previst de Deskoncerts. Un problema de seguretat en l'estructura de l'escenari va ser el motiu. La nit de dissabte amb el concert te The Tyets, la Policia Local calcula que van ser unes 9.000 persones les assistents. Una gran assistència també van tenir la resta d'actuacions dels Deskoncerts, les Nits de Versions i de tributs, els concerts vermuts, les havaneres, el concert de Festa Major i els balls amb orquestra.

Els concursos de paelles amb 26 participants i el Travessa la bassa amb sis no van fallar tampoc en un diumenge de festa major. Molta participació també van registrar la jornada d'inflables a la piscina i les festes d'animació infantil. El Correfoc del grup de Diables també va ser molt seguit per la ciutadania, així com les sardanes i la 13a Nit del vídeo perpetuenc que va omplir el teatre del centre.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat "la gran afluència de públic, l'èxit de la renovació de la programació i l'aposta per caps de cartell". El concert de The Tyets dissabte a la nit va omplir com mai el parc de la Ribera en el marc dels Deskoncerts. Unes 9.000 persones van assistir, segons la Policia Local. L'Ajuntament va instal·lar una plataforma per a persones amb mobilitat reduïda que va satisfer les seves necessitats i així ho van deixar palès en comentaris a les xarxes socials. Solà ha demanat disculpes perquè els concerts previstos el divendres en aquest espai no es van poder realitzar per un problema de seguretat de l'estructura de l'escenari "que mai ens havíem trobat" i ha avançat que l'Ajuntament té la intenció de reubicar aquests concerts en algun moment per tal que tothom els pugui gaudir.

Una de les novetats del dilluns ha estat el Bingo musical, una activitat molt familiar que a més era solidària perquè tot el recaptat anirà al Cabàs solidari que gestiona el magatzem municipal d'aliments. Unes 200 persones en van prendre part i es va aconseguir un total de 323 euros Cada cartró, dels dos bingos que es van celebrar, tenia el preu d'un euro. L'activitat es va desenvolupar amb un molt bon ambient i molt d'humor.

L'alcaldessa en el seu pregó institucional va afirmar que aquesta és "la festa de l'alegria, de la il·lusió i del retrobament" i va agrair als membres de les comissions de Festa major i de Deskoncerts, a les entitats, a les empreses i als comerços i al personal de l'Ajuntament que han fet possible aquests cinc dies festius a Santa Perpètua.

Concursos de paelles i Travessa la bassa

El XXIX Concurs de Paelles va comptar amb 26 participants que diumenge al matí van haver de lluitar amb el vent que bufava i que va dificultar una cocció equilibrada de les paelles. El jurat, format exclusivament per membres de la comissió de Festa Major, van tenir-ho molt difícil com ho demostra que entre les tres primeres classificades només hi ha quatre punts de diferència i entre la segona i la primera només un punt. La guanyadora va ser la número 7, elaborada per membres del Club Esportiu Fondistes Fem Força. La segona paella en el concurs de degustació a tan sols un punt de la vencedora va ser la número 10 i la tercera a quatre punts de la primera la paella número 5. Pel que fa a la categoria de decoració, la segona va ser la número 4 que va escollir la Pepa dels Diables com a element decoratiu i la primera va ser la número 25 que, segons van explicar s'havien inspirat en l'exposició de Festa Major, Tornar-se vegetal. Enguany també hi havia premi la Taula més llarga, que va ser la de la paella número 19 amb 47 persones.

A la 3a edició del Travessa la bassa, l'equip Tolai amb un temps de dos minuts trenta dos segons va ser l'embarcació més ràpida que estava feta amb 14 bidons i van utilitzar unes 400 brides. L'equip els Pirates del llac, de membres de l'associació Espiral Catalunya es va emportar dos premis, a l'embarcació millor construïda i a la millor disfressa. També va obtenir un premi a l'embarcació més original l'equip anomenat Aloha que van participar disfressades d'hawaianes i per últim el jurat va tenir un reconeixement a l'embarcació Plàstics Mercho, que va ser l'equip que més temps va invertir en recórrer la bassa. 

8a Cursa de Festa Major

Unes 300 persones van participar dissabte en la vuitena edició de la Cursa Popular de Festa Major, que van organitzar la Regidoria d'Esports i el Club Esportiu Mogoda Trail de Santa Perpètua. Els guanyadors de la Cursa, amb un circuit de cinc quilòmetres amb sortida i arribada al Parc Central, van ser Josep Díaz, de la Penya Runners Espanyol, amb un temps de 15:44 i Mireia Suñé, de l'Hinaco Monzón, amb una marca de 18:39.

I Torneig de futbol sala

El Pavelló d'Esports va acollir dilluns la celebració d'un torneig de futbol sala de categories de base organitzat per la Regidoria d'Infància i Adolescència en el marc de la Festa Major de Santa Perpètua. En categoria cadet es van inscriure quatre equips i, en infantils, sis. 

Els conjunts de categoria cadet van jugar una lligueta tots contra tots. El campió va ser La Caldera; el millor jugador, Adrián Martínez, de La Caldera; i el millor porter, Joel Meca, de Lalú.

En categoria infantil, els equips van ser distribuïts en dos grups de tres conjunts cadascun. Els campions de cada grup es van enfrontar en la final, que va guanyar Teteo per 3 a 1 a Saimons. El millor jugador va ser Alberto Uceda, de Teteo, i el millor porter, Alejandro, de Los Grillos.

Aquesta ha estat la primera vegada que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha organitzat un torneig d'aquestes característiques durant la Festa Major. Ana Bajo, regidora d'Infància i Adolescència, ha avançat que "si aquest col·lectiu vol, tindrà continuïtat".

Darrera actualització: 05.09.2023 | 14:50