La cultura centra l'acte del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dijous, 30 de novembre de 2023 a les 14:30

Santa Perpètua ha celebrat el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb la defensa de la cultura com a eina que cohesiona, construeix i forma les nostres identitats. Aquest any el lema escollit per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores de la qual forma l’Ajuntament de Santa Perpètua des de 2019 ha estat La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora

L’acte oficial s’ha desenvolupat el 30 de novembre a la Sala Telers amb la participació de ciutadania, entitats i de l’alumnat de 3r de Secundària que participen aquest curs en el Servei Comunitari de la Regidoria d’Educació Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat! Han actuat com a representants d’aquest col·lectiu alumnes dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns que han donat lectura al manifest del Dia de la Ciutat Educadora. El text proclama que “la cultura és un llegat viu i en evolució constant que fomenta el sentit de pertinença. L’accés i la participació activa a la vida cultural són essencials per al procés d’aprenentatge de tota persona, i el nostre municipi n’és un escenari privilegiat”. L’Ajuntament de Santa Perpètua es compromet a “fomentar l’accés universal a la cultura, a reconèixer i celebrar les diverses cultures i manifestacions culturals presents al nostre territori, i a garantir la igualtat d’oportunitats en la formació artística i cultural”.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït i posat en valor “la xarxa cultural que hi ha al municipi amb moltes entitats que enriqueixen la ciutat i que són claus per a una ciutat educadora, cohesionadora i inclusiva”. Garcia ha exposat que "comptem amb una xarxa de centres educatius d'una alta qualitat, que avarca des de l'escola bressol fins al Batxillerat. També disposem de l'EMA, que ofereix diferents formacions i activitats en tots els sectors de les arts i la seva activitat arriba a tots els centres educatius, als centres cívics i a molts actes de la ciutat".

La regidora d'Educació, Ana Bajo, ha subratllat que en aquest Dia de la Ciutat Educadora dedicat a la cultura es donava a conèixer un nou Servei Comunitari que "vol promoure que l'alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic, creant espais de treball, de recerca, col·laboració i coneixement de la nostra ciutat i això ens permet reafirmar que Santa Perpètua de Mogoda és una ciutat educadora".

Darrera actualització: 30.11.2023 | 14:38