La creació de la Taula de Comerç és un dels projectes de l'Ajuntament de Santa Perpètua

Dilluns, 30 d'octubre de 2023 a les 12:30

La Regidoria de Comerç ha començat a donar les primeres passes de cara a crear una Taula de Comerç amb la qual establir relació directa i propera entre comerços, restauració i serveis i l’Ajuntament de Santa Perpètua amb l’objectiu d’impulsar accions de millora que beneficiïn al comerç local i, per tant, al municipi.

Es va convocar una primera trobada el 19 d'octubre sota el títol de El futur del comerç a Santa Perpètua en la qual van participar sis establiments comercials, Griñan Sabaters, Cal Rellotger, Romo Real State, El Taller de Ideo, Standing i Impremta M4 i l'associació Els Comerciants.

Fruit de la reunió es van plantejar reptes i projectes possibles ja que l'objectiu d'aquesta trobada era analitzar conjuntament, comerços i Ajuntament, problemàtiques, plantejar reptes i parlar d'oportunitats per al comerç. Ara es procedirà a analitzar quins projectes es poden impulsar conjuntament en benefici del comerç. El procés de creació de la Taula de Comerç continua obert a noves incorporacions.

La regidora de Comerç, Laura Oliver, ha explicat que en aquesta reunió es van tractar sobre la problemàtica que s'han donat en els darrers anys en l'àmbit del comerç i a buscar quines són les oportunitats que s'obren amb els canvis d'hàbits de la clientela. Oliver ha remarcat que "el comerç local està resistint tots aquests canvis" i que cal valoritzar el comerç local "per la tasca social que fa a més de la necessitat humana del comerç als municipis".

Un dels projectes que es van plantejar en aquesta primera reunió és recuperar la interconnexió de polígons amb el comerç i la restauració local, segons ha apuntat la regidora de comerç. Laura Oliver ha matisat que un altre aspecte dels cinc projectes que es van plantejar a la reunió és millorar la comunicació i la interrelació entre l'Ajuntament i el comerç. La regidora de Comerç ha subratllat que un dels punts importants del projecte és "animar als establiments a treballar com a grup d'interès per aconseguir un sector més enfortit".

En el marc d'aquesta Taula de Comerç, l'Ajuntament ha contractat una consultora que ha entrevistat 55 propietaris d'establiments perpetuencs per fer un estudi exhaustiu. Actualment s'està fent el buidatge i properament es donaran a conèixer els resultats que, segons la regidora de Comerç, seran tan importants com la primera trobada mantinguda amb establiments.

Darrera actualització: 30.10.2023 | 13:30