La Cavalcada de Reis de 2024 comptarà amb un seguici format per gairebé 700 persones

Divendres, 5 de gener de 2024 a les 10:00

Novetat: Els Reis arribaran a l'estació de la Florida a les 17.25 hores // La Cavalcada de Reis de Santa Perpètua posarà avui el punt final a la programació de SPM és Nadal. Aquest 2024 seran gairebé 700 les persones que prendran part en la primera festa de l'any i vuit entitats preparen des de fa mesos les seves carrosses, disfresses i comparses. Tota aquesta preparació té avui un element que pot fer variar el programa, la pluja.

Si tot va com està previst, els Reis d'Orient haurien d'arribar a Santa Perpètua a l'Estació de la Florida a les 17.25 h (sempre depenent del servei de Rodalies Renfe). La Cavalcada començarà a les 18 h des de l'avinguda Quatre i el seguici reial recorrerà el passeig de la Florida, l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala i la Rambla. Els Reis d'Orient travessaran a peu la plaça de la Vila i al balcó de la Casa Consistorial rebran de mans de l'alcaldessa la clau de la ciutat que obre màgicament totes les portes de les llars perpetuenques. Es preveu que aquest moment succeeixi cap a les 20 h.

Les entitats participants a la Cavalcada de Reis són les associacions de famílies de l'alumnat dels centres educatius La Florida, Sagrada Família, Santa Perpètua, Santiga i Tabor, la Casa Andalucía, el Centro Cultural Andaluz i el Club Natació Santa Perpètua. Des de les carrosses es llençaran fins a 45 quilos de confeti, però aquest any la novetat serà que des de l'última carrossa, la Caramel i el Carbó aniran llançant caramels tous i sense gluten.

Pensant en les persones amb diversitat funcional, s'habilitaran zones per a persones amb mobilitat reduïda al passeig de la Florida en la cruïlla amb l'avinguda de Barcelona i també a la plaça de la Vila al costat de l'OAC, i el pregó dels Reis d'Orient tindrà el suport d'una intèrpret de signes.

Tot aquest programa podria veure's modificat si la pluja és intensa. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha previst dos possibles escenaris. Si plogués molt a l'hora fixada d'inici de la Cavalcada, s'ha buscat un transport alternatiu als Reis d'Orient que els duria a la Porxada dels Drets Humans, ona partir de les 18.30 h rebrien els infants perpetuencs, els dirigirien unes paraules i rebrien la clau que obre totes les cases de mans de l'alcaldessa. L'altre possible escenari és que comenci la Cavalcada i que comencés a ploure intensament durant el recorregut. En aquest cas, els Reis d'Orient es dirigirien cap a la Porxada dels Drets Humans, mentre que les carrosses de les entitats acabarien en aquell moment el seu recorregut. Cal pensar que a les carrosses hi ha elements elèctrics que requereixen d'una seguretat i que una pluja forta no permet la connexió.

En cas que finalment l'activitat se celebrés a la Porxada dels Drets Humans i la ciutadania es volgués traslladar en vehicle privat, l'Ajuntament recomana aparcar al recinte firal.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha informat que la decisió es farà pública a primera hora de la tarda, segons les previsions meteorològiques que són molt canviants i pot anar d'hores. Solà ha lloat la tasca de les entitats participants que han preparat unes carrosses molt interessants.

D'altra banda, els mitjans de comunicació municipals i les xarxes socials de l'Ajuntament estaran molt atentes per difondre qualsevol canvi i activació de plans alternatius en cas de pluja. Ràdio Santa Perpètua (107.0 FM) oferirà un programa especial per fer el seguiment de la Cavalcada de Reis que començarà a les 17 h i finalitzarà un cop els Reis s’hagin dirigit a la ciutadania, esperem que des del balcó de l’Ajuntament. 

Darrera actualització: 10.01.2024 | 12:09