La Cavalcada de Reis 2023 es va celebrar amb molt de públic durant tot el recorregut

Dilluns, 9 de gener de 2023 a les 10:00

La Cavalcada de Reis va tancar el 5 de gener la programació de SPM és Nadal dissenyada per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços. 

Les famílies perpetuenques van gaudir de la visita dels Reis d'Orient, sense cap tipus de restricció sanitària. El seguici reial va estar format per nou entitats que van preparar carrosses i comparses. Els Reis d'Orient van arribar en tren a l'estació de la Florida, amb retard per culpa del funcionament de Rodalies Renfe. El recorregut va ser el mateix de cada any i, segons l'organització el públic es va distribuir evitant aglomeracions al llarg de les diferents vies per on ha passat la cavalcada.

Melcior, Gaspar i Baltasar van circular sobre les carrosses de Frozen, Peter Pan i Aladdin. La Central de Reis obria el seguici seguida de l'estrella que enguany guarnia l'AMPTA de l'Escola La Florida. L'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda, l'AFA de l'Escola Santa Perpètua i l'AMPA del Col·legi Sagrada Família portaven regals i joguines. El Centro Cultural Andaluz era l'encarregat de les llaminadures, mentre que l'AMPA de l'Escola Tabor es va ocupar del carbó; els desitjos va ser el tema de l'AFA de l'Institut Escola Santiga, el Club Natació Santa Perpètua va escenificar l'hora de dormir i la Casa Andalucía va tancar el seguici amb la màgia.

Al final de la cavalcada el públic assistenta va poder veure enguany un camió de Bombers. Durant tota la rua un dron de la Policia Local va fer el seguiment. Enguany els Reis d'Orient van utilitzar també la gran bola decorativa de la plaça de la Vila per poder travessar-la i es van fer fotografies com molta ciutadania ha fet al llarg d'aquests dies. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha agraït la participació de les nou entitats que han presentat unes carrosses i comparses molt lluïdes i ha destacatla gran quantitat de públic al llarg de tot el recorregut de la Cavalcada.

Solà ha apuntat que el model de confeti que s'ha repetit per segon any consecutiu dona una imatge molt màgica i caldrà fer valoració amb la comissió per veure si es continua així. El regidor de Cultura ha remarcat que els desitjos de pau i de vida digna per a totes les persones que va expressar l'alcaldessa als Reis d'Orient són unes condicions per les quals cal treballar i treballar-les tots.

Del Covid també han sortit aspectes bons, com evitar aglomeracions en actes tan multitudinaris com la Cavalcada, segona ha volgut destacar Marçal Solà, que ha qualificat d'exemplar el comportament de la ciutadania.

Ràdio Santa Perpètua va emetre un programa especial amb connexions en directe des dels diferents punts de la Cavalcada i, per primer cop, es va poder escoltar la veu dels Reis d'Orient a l'Estació de La Florida. Allà van explicar que el viatge havia estat molt llarg i que els agradava molt la rebuda inicial dels perpetuencs.

L'emissora municipal i el seu facebook van transmetre el discurs dels Reis d'Orient des del balcó de l'Ajuntament i les xarxes socials municipals van fer un ampli seguiment de la Cavalcada. El rei Melcior va subratllar en el seu parlament que canviar i millorar el nostre món és possible si els nostres infants estudien, llegeixen, respecten, és necessari estimar-nos i ser solidaris.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va demanar als reis que "aquest any sigui l’any de la Pau, que s’acabin totes les guerres, i el patiment i la destruccióque causen, i que es respectin els drets humans arreu del món". La ciutadania va aplaudir quan l'alcaldessa va demanar que els dones visquin lliures i segures sense cap tipus de violència.

Darrera actualització: 16.11.2023 | 13:18