Josep Ventura guanya el Premi Cultura 2014

Dimarts, 29 d'abril de 2014 a les 00:00

El perpetuenc Josep Ventura ha estat el guanyador del Premi Cultura 2014 atorgat per l'Ajuntament de Santa Perpètua per la seva trajectòria cultural al municipi. El veredicte del jurat, el Consell Municipal de Cultura, es va fer públic el divendres 25 d'abril en el marc de la Nit de la Cultura 2014 que es va celebrar al Teatre del Centre Parroquial.

El Consell va valorar el seu perfil com a 'activista cultural i impulsor de moltes accions culturals com l'agrupació familiar de Santa Perpètua, la revista Full Informatiu i la cooperativa la Mainada'. Ventura també ha estat membre del Congrés de Cultura Catalana, de l'Esplai El Refugi, del Centre Excursionista, la Coral Renaixença, l'Agrupació Sardanista, Amics de Santiga i del CREM.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora de Cultura, Neus Garcia, van lliurar Josep Ventura una miniatura de l'escultura l'Espai del Pensament, realitzat per l'artista local Montserrat Riera. Josep Ventura va agrair el premi i va destacar la figura en el marc de la cultura dels altres dos finalistes, Elvira Tura i Joan Soley. El guanyador del Premi va destacar la seva vinculació amb el mon cultural perpetuenc des de la seva infantesa i va lloar el canvi cultural que ha patit Santa Perpètua al llarg dels anys.

La Nit de Cultura vol ser un espai de trobada del món cultural perpetuenc que serveix per fer un reconeixement a aquelles persones i entitats, la trajectòria de les quals sigui reconeguda per la comunitat cultural de Santa Perpètua. La convocatòria és anual, alternant el reconeixement a una entitat i l’any següent, a una persona.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29